default-image

Καταγγελία για περικοπή 13% στις επιδοτήσεις

Κρήτη
Καταγγελία για περικοπή 13% στις επιδοτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή των παραγωγών λόγω των περικοπών - κρατήσεων στις επιδοτήσεις που εξανεμίζουν πριν φθάσει σε αυτούς το ποσό που δικαιούνται.

''Τσεκάραμε πάνω από 50 λογαριασμούς και οι περικοπές φθάνουν στο 13%, χωρίς να ξέρουμε το γιατί'' καταγγέλλει στο Ράδιο 9,84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη το μέλος της Διοίκησης της ΕΑΣΗ Μιχάλης Καμπιτάκης. 

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

"Περιμέναμε κρατήσεις  4,5%"

''Περιμέναμε είναι αλήθεια το αρχικό 4,5% που μας έλεγαν να φθάσει στο 5 - 6% αλλά σε καμία περίπτωση το 13% και χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί'' προσθέτει.Σύμφωνα με τον ίδιο τα ερωτηματικά είναι μεγάλα καθώς το παραπάνω ποσοστό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε από τις κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών, ούτε από τις κρατήσεις των φορέων ενεργοποίησης, ούτε από την ενίσχυση του εθνικού αποθέματος .''Περικοπές, κρατήσεις, χρέη και άμεση κράτηση ποσών που οφείλονται, μάλλον δεν δίνουν ανάσα στον αγρότη'' επισημαίνει ο Μιχάλης Καμπιτάκης .

Η απάντηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

''Μόνο από το Ηράκλειο υπάρχουν καταγγελίες για περικοπές σε ποσοστό 13%, όταν μιλάμε για ένα 8%'' η απάντηση του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω του Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

'"Ήταν όλοι ενήμεροι για μειώσεις της τάξης του 6% στις οποίες προστέθηκε ένα 2,5% " πρόσθεσε, ενώ για την επιπλέον διαφορά παρότρυνε τους παραγωγούς να απευθυνθούν στα κατά τόπους γραφεία του οργανισμού προκειμένου να ενημερωθούν προσωπικά για την περίπτωσή τους.

Από το ποσό που συγκεντρώνεται στο αποθεματικό θα πληρωθούν σύμφωνα με τον ίδιο και οι νέοι αγρότες κάτω των 40 ετών που είχαν ενταχθεί στη φόρμα 6.

Στάθηκε στον "άθλο" όπως είπε του ΟΠΕΚΕΠΕ να καταβάλει έγκαιρα την επιδότηση και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του οργανισμού και τα στοιχεία του διασταυρωτικού μηχανογραφικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε για τη χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2017, καθώς εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των δικαιούχων ή μη δικαιούχων.

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί όπως είπε, μέχρι τέλη Δεκεμβρίου: (α) η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης, του πρασινίσματος και της ενίσχυσης για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, (β) η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2017.

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2017.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News