Αγγέλα Δουλγεράκη

Στο λιμάνι σήμερα το διασωστικό ‘’Ευρώπη’’

Με το διασωστικό σκάφος Ευρώπη που παραχωρήθηκε από την Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στο παράρτημα Ηρακλείου, ενισχύονται σήμερα οι Λιμενικές Υπηρεσίες στο Ηράκλειο.

Η Ε.Ο.Δ. εξασφάλισε τη δωρεά διασωστικών σκαφών που κατασκευάστηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας και τη Νορβηγική Οργάνωση για τη Θαλάσσια Διάσωση RS (+), τα οποία και διατέθηκαν σε στρατηγικά σημεία της Ελληνικής επικράτειας. 

Μέρος της χορηγίας είναι το σκάφος "Ευρώπη" που πλήρως εξοπλισμένο με όλο τον σύγχρονο διασωστικό εξοπλισμό, επανδρώνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές διασώστες και θα επιχειρεί υπό τον συντονισμό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προσφέροντας υπηρεσίες σε αποστολές έρευνας και διάσωσης. 

Με την άφιξη του σκάφους και την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της Κεντρικής Διοίκησης της Ε.Ο.Δ. θα ακολουθήσει η εκπαιδευτική εβδομάδα των εθελοντών του Τμήματος Υγρού Στοιχείου.

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αναφέρεται:

Για όσα απαιτήθηκε να διεκπεραιωθούν επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά, 

Τον Κεντρικό Λιμενάρχη κον Ευθύμιο Δουβή, για την καθοριστική συνεισφορά του στις διαδικασίες που απαιτήθηκε να διεκπεραιωθούν για την μεταφορά του σκάφους και των εκπαιδευτών, την παραχώρηση θέσης ελλιμενισμού, αλλά και για την αμέριστη, φιλόξενη συμπαράστασή του, που όντας αρωγός στις προσπάθειές μας εδραιώνει την αγαστή μας συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε. και τον Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο του Ο.Λ.Η. κον Απόλλωνα Φιλιππή για την παραχώρηση θέσης πρόσδεσης και παροχής νερού για τον πλωτήρα στον οποίο θα επικάθεται το σκάφος εντός της μαρίνας του Ενετικού Λιμένα.

Την εταιρεία Μινωϊκές Γραμμές Α.Ν.Ε. που δωρεάν ανέλαβε τη μεταφορά ενός Ι.Χ. αυ/του με συρόμενο τρέιλερ και το σκάφος, καθώς και την μετακίνηση της ομάδας των εκπαιδευτών Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.  

Σχόλια