default-image

Λάθος η διακοπή του ρεύματος στις γεωτρήσεις

Κρήτη
Λάθος η διακοπή του ρεύματος στις γεωτρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ρεύμα από τις γεωτρήσεις υπερχρεωμένων αγροτών - αφήνοντάς τους στο έλεος του καύσωνα - κόβει τώρα η ΔΕΗ, αρνούμενη να προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους μέσα από τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, με τρόπο ώστε να τους βοηθήσει να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, με θέμα: "Κίνδυνος καταστροφής της παραγωγής λόγω αδυναμίας άρδευσης εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης των γεωργικών γεωτρήσεων από τη ΔΕΗ".

''Λάθος η απόφαση. Μέσω της παραγωγής θα έπρεπε να γίνει η ρύθμιση των οφειλών'' είπε στο Ράδιο 9,84 ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης.

Πάνω από 2.000 στην Ελλάδα οι αδικημένοι παραγωγοί οινοστάφυλλων

Μέχρι αύριο θα μπορούν να υποβάλουν ένσταση οι παραγωγοί οινοσταφύλων που μπορεί να θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τις τελικές βαθμολογίες των αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπέλων, τις οποίες και εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνολικά έγιναν αποδεκτές αιτήσεις για 16.451 στρέμματα, με όσους συγκεντρώνουν μεγαλύτερες βαθμολογίες να λαμβάνουν τις αιτούμενες εκτάσεις, ενώ για όσους πήραν λιγότερους πόντους θα υπάρξει οριζόντια περικοπή. Η μοιρασιά θα γίνει για περίπου 6.400 στρέμματα.

Πάνω από 2.000 οι αδικημένοι παραγωγοί οινοστάφυλλων στην Ελλάδα σύμφωνα με τον αμπελουργό Μύρων Χιλετζάκη στο Ράδιο 9,84.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News