default-image

Θερμή "εισβολή" στην Κρήτη, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Κρήτη
Θερμή "εισβολή" στην Κρήτη, ανεβαίνει η θερμοκρασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θερμή η τρέχουσα εβδομάδα με τον υδράργυρο να φθάνει κατά τόπους και στους 38  με 39 βαθμούς Κελσίου, λέει στο Ράδιο 9,84 ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας. Αυξημένη θα είναι και η υγρασία.

Τετάρτη και Πέμπτη αναμένεται ότι θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες της εβδομάδας, καθώς εξασθενούν οι άνεμοι και στρέφονται σε δυτικούς.

Την προσοχή των ηλικιωμένων και των χρόνια ασθενών εφιστούν οι γιατροί. 

Αυξημένα μέτρα προστασίας απαιτούνται και για τα παιδιά.

Από την Παρασκευή σύμφωνα με τον ίδιο σταδιακά θα επιστρέψουμε σε πιο φυσιολογικές συνθήκες.

Η πρόσκαιρη άυξηση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα την Πέμπτη, δεν προκαλεί σύμφωμα με τον κ.Λέκκα καμία απολύτως ανησυχία, αφού θα έχει αιτία (ήπια θερμή εισβολή απο την Ανατολική Μεσόγειο) και επιπλέον επανέρχεται πολύ γρήγορα (από την Παρασκευή το βράδυ) στα συνήθη καλοκαιρινά επίπεδα.

Τρίτη 11 Ιουλίου Ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν από  ΒΔ - Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να κυμαίνεται από σχεδόν άπνοια στα Δυτικά της Κρήτης έως τα 3 - 4 Μποφώρ στην Ανατολική Κρήτη. Γενικευμένη θα είναι όμως η εξασθένηση τους τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από  23°C έως 32°C, κατά τόπους θα φθάσει έως και τους 34°C.

Τετάρτη 12 Ιουλίου

Παρόμοια καλός καιρός με τους ανέμους να κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μία μικρή άνοδο.

Πέμπτη 13 Ιουλίου

Πολύ καλός καιρός με ακόμη περισσότερο εξασθενημένους τους ανέμους.

Λόγω της ήπιας και πρόσκαιρης θερμής εισβολής από την Αν. Μεσόγειο  που αναμένεται να γίνει εμφανής ιδιαίτερα την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.  Οι μέσες μέγιστες τιμές θα κυμανθούν από 33°C έως 36°C, ενώ κατά τόπους , ως επί το πλείστον λόγω τοπικών γεωμορφολογικών συνθηκών,  οι τιμές της θερμοκρασίας τις μεσημβρινές ώρες θα ξεπεράσουν τους 38°C .

Από την Παρασκευή αποκαθίσταται προσωρινά το Βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, χωρίς να ενισχύεται ιδιαίτερα, επαναφέροντας τη θερμοκρασία σε καλύτερα, αλλά πάντα καλοκαιρινά επίπεδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News