default-image

Τι υποσχέθηκε ο Σκουρλέτης, εφιάλτης τα σκουπίδια (Ηχητικό)

Κρήτη
Τι υποσχέθηκε ο Σκουρλέτης, εφιάλτης τα σκουπίδια (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία, για ακόμη μερικούς μήνες, μέχρι να υλοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανέφερε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, στο προεδρείο της ΚΕΔΕ, με το οποίο συναντήθηκε.

Σημείωσε ότι αυτή η λύση «πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται και στις έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε με τους όγκους των σκουπιδιών που σωρεύονται».

Επίσης, συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν, άμεσα, οι περίπου 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, ενώ κλήθηκαν οι δήμαρχοι να καταθέσουν τυχόν νέα αιτήματα για πρόσληψη προσωπικού στον συγκεκριμένο τομέα.

«Θα τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία της προκήρυξης των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης σε δηλώσεις του.

Μ.Κιρκάκης: Ζητάμε τη μονιμοποίηση μας δεν κάνουμε πίσω

''Δεν εμπιστευόμαστε τον Υπουργό καθώς παίζονται πολιτικά παιγνίδια στην πλάτη μας'' η απάντηση των συμβασιούχων από το Δήμο Ηρακλείου Δια στόματος Μανόλη Κιρκάκη. 

Επαναλαμβάνει ότι αν ήθελε να νομοθετήσει η Κυβέρνηση μπορούσε να το κάνει και σήμερα και πως αυτές οι 2.500 θέσεις για τις οποίες μιλά ο Π.Σκουρλέτης δεν αφορούν τους συμβασιούχους της καθαριότητας.

Παράλληλα στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι απειλές περί παραπομπής τους στον Εισαγγελέα δεν θα περάσουν. Κατονομάζει το ΔΣ του Σωματείου των μόνιμων εργαζόμενων κι όχι τους εργαζόμενους που βρίσκονται πλάι τους και αντιδημάρχους που μέσω διαρροών τους στέλνουν ανάλογα μηνύματα.

Οι συμβασιούχοι θα παραμένουν στο αμαξοστάσιο μέχρι και τις 29 Ιουνίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα 24ωρη απεργία υπό την ομπρέλα της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Απορριμματοφόρα μαζεύουν σκουπίδια μόνο από ευαίσθητους χώρους, ενώ στους δρόμους από σήμερα βρίσκονται και οι οδοκαθαριστές.

Στέλιος Βοργιάς: Δεν πιστεύω πως θα δώσουν λύση

''Δεν εμπιστευόμαστε κανένα, είμαστε επιφυλακτικοί'' η θέση του προέδρου του ΕΚΗ Στέλιου Βοργιά στο Ράδιο 9,84.

''Αγανάκτηση και  θυμός, επικρατούν στις τάξεις των συμβασιούχων της υπηρεσίας καθαριότητας, καθώς οι υποσχέσεις Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Σκουρλέτη δεν είχαν αντίκρισμα, μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία'' πρόσθεσε.

Υπενθύμισε στους κυβερνώντες τις αποφάσεις των Δικαστηρίων μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για το χρόνο παραμονής των συμβασιούχων στην εργασία τους και επέκρινε τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών στο Ηράκλειο καθώς οι εργαζόμενοι αναμένουν ακόμα τη στήριξη τους.

Δήλωσε βέβαιος πως λύση υπάρχει, βάση των όσων αναφέρουν οι εργατολόγοι αλλά δύσπιστος για το αν η κυβέρνηση μπορεί και θέλει να προχωρήσει εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων της.

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους φέρονται και οι συμβασιούχοι ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξήγγειλε νέα 24ωρη απεργία. Αποκλεισμένο το αμαξοστάσιο μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News