default-image

Τον Αύγουστο το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Κρήτη
Τον Αύγουστο το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

5 με 9 Αυγούστου θα διεξαχθεί φέτος το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, αφιερωμένο στον πολιτισμό από τη χαραυγή της ιστορίας μέχρι σήμερα. 

Στόχος, είναι η προβολή ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάζουν την παράδοση, την κουλτούρα, τα ήθη και έθιμα, τη λαογραφία αλλά και το σύγχρονο βιομηχανικό πολιτισμό της κοινής μας πατρίδας, της Ευρώπης.

Το Φεστιβάλ θα δώσει βήμα γενικά στο πολιτισμό των λαών και των Χωρών όλου του κόσμου, ώστε αυτό το Σταυροδρόμι των Πολιτισμών και των Ηπείρων που βρίσκεται η Ιεράπετρα, να γίνει το σύγχρονο σημείο συνάντησης όλου του Κόσμου.

Συγχρόνως, στο Φεστιβάλ θα υπάρξουν εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων, πολιτιστικά περίπτερα διάφορων χωρών της Ευρώπης και του Κόσμου, καθώς επίσης και ζωντανές αναπαραστάσεις λαών και πολιτισμών.

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας πολιτιστικός θεσμός πλέον, στόχο έχει να παραμείνει οικουμενικό, με χορηγό επικοινωνίας τον όμιλο της ΚΡΗΤΗ TV. 

Όπως είπε στο Ράδιο 9,84 η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελένη Βλάσση , οι συμμετοχές φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς έφθασαν στις 1.258 από κάθε γωνιά της γης, ενώ ένα τμήμα αυτό των νέων σκηνοθετών ηλικίας 15-25 ετών παρουσιάζει μία ιδιαίτερη δυναμική.

Η προθεσμία για την αίτηση συμμετοχών λήγει στο τέλος του μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News