default-image

Αντιδράσεις για το νόμο, "με 250 ευρώ δεν σώζεις αυθαίρετο"

Κρήτη
Αντιδράσεις για το νόμο, "με 250 ευρώ δεν σώζεις αυθαίρετο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο άρθρο 96 του νέου νομοσχεδίου που αφορά στα αυθαίρετα όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων με αυθαιρεσίες μπορούν να "σωθούν" από πρόστιμα και σε καλή τιμή.

Με το νέο σχέδιο νόμου δίδεται η δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρεσιών ή και ολόκληρων αυθαίρετων κτισμάτων. Η νέα διάταξη αφορά σε κτίρια προ του 1975 αλλά και σε όλα τα κτίρια με μικροαυθαιρεσίες.

Μεταξύ των αυθαιρεσιών που μπορούν να νομιμοποιηθούν με 250 ευρώ, Διαφορετική χωροθέτηση θέσεων πάρκινγκ, Φούρνων σε ακάλυπτο χώρο, Κατασκευή πέργκολας, Υπέρβαση ορίου καμινάδας, Αλλαγή διαστάσεων ανοιγμάτων, Εργασίες διαμόρφωσης εδάφους, Προσθήκη μόνωσης προσόψεων.

Η λέξη νομιμοποίηση, παραπλανητική

''Η λέξη νομιμοποίηση είναι παραπλανητική και το σχέδιο νόμου καθαρά εισπρακτικό, όταν τα κτίσματα προ του 1975 έχουν άλλα προβλήματα πλέον'' εκτιμά μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτητών ακινήτων Κώστας Αράπογλου.

Εισπρακτικός άλλωστε είναι σύμφωνα με τον ίδιο και ο νέος νόμος περί τακτοποίησης με μεγάλο αγκάθι για το Ηράκλειο την εξ αδιανέμητου ιδιοκτησία, με την ΠΟΜΙΔΑ να επιμένει πως πρέπει να ελαφρυνθούν τουλάχιστον με τα τέλη χρησικτησίας του 3% οι ιδιοκτήτες τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News