default-image

Ν.Χατζόπουλος: Συνταξιούχοι στα όρια της εξαθλίωσης

Κρήτη
Ν.Χατζόπουλος: Συνταξιούχοι στα όρια της εξαθλίωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φτωχός, απογοητευμένος και αγανακτισμένος είναι ο σημερινός συνταξιούχος όπως προκύπτει από έρευνα μεταξύ των μελών του, που έγινε από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με τη συμμετοχή 10.000 συνταξιούχων. 

Όπως προκύπτει οι 8 στους 10 συνταξιούχους έχουν φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης. 

Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους ενώ δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο, σημειώνει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρός του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος.

''Οι μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματά μας είναι μεγάλες, γιατί δεν είναι μόνο η μείωση στη σύνταξή μας, είναι και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση της φορολογίας και όλα αυτά τα χαράτσια που έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση τους απόμαχους της δουλειάς.

Οι συντάξεις ,οι οποίες αντιστοιχούν στις κρατήσεις των κόπων μιας ολόκληρης ζωής, μετατρέπονται πλέον μέσα από τις μνημονιακές ρυθμίσεις, σε φιλοδωρήματα'' , πρόσθεσε. 

Μίλησε για πολιτική αλητεία και επισήμανε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή την ώρα δεν είναι οι περικοπές αλλά ο επαναπολογισμός των συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου για τον οποίο έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη με την υπόθεση να εκδικάζεται τον Οκτώβριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News