Αγγέλα Δουλγεράκη

''Ελντοράντο'' η αγορά εργασίας λέει ο Α.Μητρόπουλος

‘’Για Ελντοράντο μερικής και φθηνής πλήρους απασχόλησης’’ μιλά ο καθηγητής και  επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος, στο Ράδιο 9,84.

''Για Ελντοράντο μερικής και φθηνής πλήρους απασχόλησης'' μιλά ο καθηγητής και  επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος, στο Ράδιο 9,84.


Για πρώτη φορά, κατά τα τελευταία χρόνια, η μερική και η εκ περιτροπής εργασία ξεπερνούν την πλήρη και σταθερή εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα (Ιανουάριος-Μάιος 2017), αναφέρει.


Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δεν είναι για πανηγυρισμούς αλλά για βαθιά ανησυχία και προβληματισμό.


Προδιαγράφουν ζοφερό το μέλλον της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα της σκληρής μνημονιακής πολιτικής, με άμεσο αντίκτυπο εφεξής και στο ύψος των καταβαλλομένων συντάξεων.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα μελέτης που επεξεργάζεται η ΕΝΥΠΕΚΚ, πάνω από το 70% είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τον βασικό μισθό (586 ευρώ μικτά).  Γι' αυτό και το υπουργείο Εργασίας, ενώ …πανηγυρίζει για την οριακή αύξηση των θέσεων απασχόλησης, δεν δίνει στη δημοσιότητα το ύψος του μισθού των νέων προσλήψεων με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Είχαν προηγηθεί τα αποτελέσματα του ΕΡΓΑΝΗ περί μείωσης της ανεργίας κατά 89.534 θέσεις.

Συγκεκριμένα:

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφηκε το μήνα Μάιο, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 89.534 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».


Η επίδοση του Μαΐου 2017 είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Μαΐου από το 2001 έως σήμερα.


Επίσης, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου πενταμήνου του έτους 2017 διαμορφώνεται στις 215.304 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.


«H θετική δυναμική στην αγορά εργασίας διατηρήθηκε και τον Μάιο.
Η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είναι κομβικής σημασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία αποτελεί το βασικό κοινωνικό πρόβλημα για τη χώρα μας. Χωρίς θριαμβολογίες, συνεχίζουμε την προσπάθεια με σχέδιο και επιμονή» επισήμανε η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σχόλια