Αγγέλα Δουλγεράκη

Ι.Χλιαουτάκης: Το τροχαίο δεν είναι θέμα τύχης (Ηχητικό)

Το Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης , διοργανώνει τη Δευτέρα 29 Μαΐου Ημερίδα με θέμα: «Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας», στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων της Σχολής Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας του ΤΕΙ-Κρήτης. με σκοπό να παρουσιαστούν και να συζητηθούν Στοχευμένες Δράσεις και Παρεμβάσεις Ερευνητικών Εργαστηρίων Οδικής Ασφάλειας, συνεργασίες φορέων Υπουργείων και Κυβερνητικών Οργανισμών, Καλές Πρακτικές Προαγωγής Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αρμοδίων φορέων και στελεχών εξειδικευμένων στην ασφάλεια των οχημάτων.

Ως άμεση προτεραιότητα τίθεται η συντονισμένη και μακροχρόνια δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην κατεύθυνση της προαγωγής και υιοθέτησης συμπεριφορών ασφάλειας από τους χρήστες των οδικών δικτύων. 


Απευθύνεται στα στελέχη των μέσων μεταφοράς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες οδηγούς, στους ένστολους αρωγούς και επιτηρητές της κυκλοφορίας, στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιφερειακών ενοτήτων, στους επαγγελματίες υγείας και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Ο Ιωάννης Χλιαουτάκης ,καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, μιλώντας στο Ράδιο 9,84, είπε ότι το τροχαίο δεν είναι ατύχημα καθώς η τύχη δεν φέρει την ευθύνη της ικανότητας του οδηγού και πως οι πολύχρονες έρευνες δείχνουν οδηγούς που αρνούνται ν' αλλάξουν νοοτροπία και να σεβαστούν τον ΚΟΚ.

Ακόμα και για τη μείωση των τροχαίων ο καθηγητής αποκαλύπτει ότι αιτία είναι η μείωση των αυτοκινήτων που κινούνται στους δρόμους λόγω κρίσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια