default-image

Αγωνιζόμαστε στην ΚΕΔΕ για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Κρήτη
Αγωνιζόμαστε στην ΚΕΔΕ για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους  του Ηρακλείου μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Βαρέα και ανθυγιεινά φαίνεται να μην πλήττονται προς το παρόν.

Στην ΚΕΔΕ σήμερα το θέμα των συμβασιούχων με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη να δεσμεύεται πως μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν πρόκειται να φύγει κανείς από την εργασία του, ενώ έχει βρεθεί η φόρμουλα προκειμένου να μην επιστραφούν αναδρομικά χρήματα από τους μισθούς τους. Μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο έγινε επίσης γνωστό ότι το αμέσως επόμενο διάστημα κατατίθεται στην Βουλή και το νομοσχέδιο του Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη που δίνει λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί μέσω των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να εργάζονται.

''Εξαιρετικά δύσκολο, η παραμονή και μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην εργασία τους, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται και την ανάγκη της Τ.Α να έχει το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία της'' λέει στο Ράδιο 9,84, το μέλος της ΚΕΔΕ Απόστολος Λουλοδάκης. 

Απαράδεκτο επισημαίνει ο ίδιος να μπαίνουν ανταποδοτικές υπηρεσίες σε μνημονιακό κλοιό .

Απαράδεκτη και η απόφαση της ΚΕΔΕ συνεχίζει, που τον βρίσκει αντίθετο, να φύγει από το διάλογο με την κυβέρνηση για τις αλλαγές στο Καλλικράτη, αποδεικνύοντας ότι η ΤΑ μολύνθηκε από τον κομματισμό, κρατώντας την εγκλωβισμένη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News