default-image

Λ.Μιχελάκης: Επιχειρούμε την ολιστική αντιμετώπιση των τροχαίων

Κρήτη
Λ.Μιχελάκης: Επιχειρούμε την ολιστική αντιμετώπιση των τροχαίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημερίδα με θέμα "Από το δίπλωμα οδήγησης στο δίπλωμα κινητικότητας. Η σημασία της εκπαίδευσης για τη βιώσιμη κινητικότητα σε παιδιά και ενήλικες!" διοργανώνουν, με τη στήριξη της Περιφέρειας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και το ΕΜΠ, στο πλαίσιο της καμπάνιας "Η κοινωνία της κυκλοφορίας σήμερα και αύριο. Διασταυρούμενες ματιές".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα "Καστελάκη" στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, και σύμφωνα με τους συνδιοργανωτές, «ο σύλλογος αφουγκράζεται, συζητάει και προτείνει λύσεις για την οδική ασφάλεια, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, που στο κέντρο των δράσεων είναι ο άνθρωπος, ως απαίτηση της κοινωνίας σήμερα να δοθούν λύσεις για τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις, οι οποίες ξεκινάνε από τους ενεργειακούς πόρους, την ποιότητα του αέρα στις πόλεις και την κλιματική αλλαγή, μέχρι και διαχρονικά προβλήματα, όπως τα συστήματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας, τη σύγχρονη οδήγηση με τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, την οδική ασφάλεια και τις σύγχρονες υποδομές υποστήριξης.

Την  παραχώρηση δημόσιου χώρου (δρόμων) στους πολίτες-χρήστες που αποτελεί κεφαλαιώδες πολιτικό ζήτημα και στοίχημα για το μέλλον''.

''Καλούμε πρωτίστως τους τοπικούς άρχοντες από περιφέρεια και Δήμους, εκείνους που φέρουν την ευθύνη λήψης αποφάσεων και υλοποίησης έργων'' αναφέρει ο Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Λευτέρης Μιχελάκης στο Ράδιο 9,84. ''Καλούμε το σύνολο των Δημάρχων να πάρουν την απόφαση ένταξής τους στα σχέδια της βιώσιμης κινητικότητας'', αναφέρει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News