default-image

Υπεραξία δίνει στα κρητικά προϊόντα η ηλεκτρονική πιστοποίηση

Κρήτη
Υπεραξία δίνει στα κρητικά προϊόντα η ηλεκτρονική πιστοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα  το νέο ευρωπαϊκό σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποιήσης για τα βιολογικά προϊόντα, το οποίο θα συμβάλει, εκτός των άλλων, στη μείωση των πιθανών περιπτώσεων απάτης.

Το πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης θα συμβάλει στην ενίσχυση των διατάξεων για την ασφάλεια των τροφίμων. 

Αναμένεται επίσης ότι θα μειώσει το διοικητικό φόρτο των επιχειρήσεων και των αρχών και ότι θα προσφέρει πολύ πληρέστερα στατιστικά δεδομένα σχετικά με τις εισαγωγές βιολογικών προϊόντων.

Ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Φιλ Χόγκαν, δήλωσε: «Η δέσμευσή μας για αυστηρά μέτρα πιστοποίησης και ελέγχου αποτελεί σημαντικό στοιχείο στον τομέα των προτύπων της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων. Αυτά τα υψηλά πρότυπα μάς έχουν καταστήσει τον καλύτερο παραγωγό τροφίμων παγκοσμίως, πρέπει όμως να αναζητούμε πάντα νέες και καλύτερες μεθόδους ώστε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα. Οι νέοι κανόνες θα βελτιώσουν την ιχνηλασιμότητα των βιολογικών προϊόντων, τα οποία αποτελούν μια σημαντική αναπτυσσόμενη αγορά».

Για την υπεραξία των Κρητικών προϊόντων και τη στροφή στην ποιοτική παραγωγή κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Στους 60.000 σύμφωνα με τον ίδιο οι αιτήσεις που κατατέθηκαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News