Αγγέλα Δουλγεράκη

Γυρίζουν πίσω την υγεία με τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ

 Σοβαρές ενστάσεις των Ιατρικών Συλλόγων Κρήτης με την προτεινόμενη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τη Δημόσια διαβούλευση να είναι ανοικτή μέχρι τις 24 Απριλίου.

''Γυρίζουν προς τα πίσω της υγεία, υιοθετούν παλιά μοντέλα που δεν έχουν να προσφέρουν σε τίποτα στον ασφαλισμένο, δεν αναβαθμίζουν τα ΠΕΔΥ και τα ΚΥ αποσυμφορίζοντας τα ΤΕΠ των νοσοκομείων,  λένε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του  Ράδιο 9,84 οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων από τα Χανιά και το Ηράκλειο, Βούλα Ορφανουδάκη και Χάρης Βαβουρανάκης.


Επιμένουν επίσης στην ελεύθερη επιλογή ιατρού από τους πολίτες , τον εξορθολογισμό του συστήματος, λένε όχι στη δημιουργία πολλών ταχυτήτων γιατρών κι απορρίπτουν  τις μεταφράσεις είτε ασφαλισμένων είτε εργαζόμενων στο χώρο της υγείας ότι οι ιδιώτες γιατροί επιχειρούν να μπουν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Αντιδράσεις επίσης από τους ιατρικούς Συλλόγους Αθηνών και Θεσσαλονίκης που επισημαίνουν  πως πρόκειται για ένα πρόχειρο και επικίνδυνο νομοθέτημα που επιχειρεί να απαξιώσει το ιατρικό σώμα και κυρίως υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και εκθέτει σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Σχόλια