default-image

Μ.Κουμαντάκης: Βαρύς ο "Σταυρός" για την αγορά

Κρήτη
Μ.Κουμαντάκης: Βαρύς ο "Σταυρός" για την αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα φοροκαταιγίδα και περικοπές στα εισοδήματα. Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να έχουν "δείξει" τον δρόμο των περικοπών 1,9 δισ. στις συντάξεις τις οποίες συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές. 

Ξεκινά άμεσα η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων σε 300.000 - 350.000 επαγγελματίες για την καταβολή των εισφορών υπέρ του κλάδου επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ.

Στο στόχαστρο 90.000 μπλοκάκια τα οποία δεν δηλώθηκαν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), 350.000 επαγγελματίες οι οποίες υποχρεούνται να καταβάλλουν εισφορές για επικουρικό - εφάπαξ, 55.000 ασφαλισμένοι που έχουν βγει στη σύνταξη μετά τις 12/5/2016, αλλά και 900.000 συνταξιούχοι με αρνητική "προσωπική διαφορά".

Ξεκινά το "πωλητήριο" κόκκινων καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΤτΕ για την επίτευξη των στόχων μείωσης των "κόκκινων" ανοιγμάτων των τραπεζών (δηλαδή δανείων σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών, αλλά και δανείων με μικρότερη καθυστέρηση που είναι αβέβαιης είσπραξης), οι πωλήσεις δανείων μέχρι τα τέλη του 2019 θα ανέλθουν σε 7,4 δισ. ευρώ. 

''Βαρύς  ο σταυρός της αγοράς λέει στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΟΕΣΚ Μανόλης Κουμαντάκης .

Επισημαίνει την αποδυνάμωση των οικογενειακών προϋπολογισμών, την έλλειψη ρευστότητας  στην αγορά και την άνιση μάχη που δίνουν προκειμένου να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις διατηρώντας παράλληλα θέσεις εργασίας.''

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News