default-image

Προσοχή στις σφραγίδες των κρεάτων λένε οι κτηνίατροι

Απόψεις
Προσοχή στις σφραγίδες των κρεάτων λένε οι κτηνίατροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την προσοχή των καταναλωτών αναφορικά με την αγορά κρέατος για το Πάσχα εφιστούν κτηνίατροι, κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι .

Επισημαίνουν πως βασικό μέλημα για την αγορά των όποιων προϊόντων πρέπει να είναι ο εντοπισμός των σφραγίδων χώρας προέλευσης και κρεοσκοπικού ελέγχου για την προστασίας τους.

Ο κτηνίατρος προϊστάμενος της υπηρεσίας Ζαχαρίας Σωμαράς επισημαίνει μέσω του Ράδιο 9,84 μετά τα όσα ακούστηκαν από τους εκπροσώπων των κτηνοτρόφων σε Αθήνα και Θεσσαλία ότι αυτή τη στιγμή 9 στα 10 αρνιά που πωλούνται στην Ελλάδα είναι από χώρες των Βαλκανίων, λέει ότι ζώντα ζώα δεν έρχονται σε μονάδες της Κρήτης εκτός των ζώων που ελεγμένα έρχονται από την Κάρπαθο.

Στα 8 με 8,5 ευρώ αναμένεται να είναι η τιμή διάθεσης αρνιού και κατσικιού από τα κρεοπωλεία λέει το μέλος του συλλόγου κρεοπωλών Ηρακλείου  Μιχάλης Μαθιουδάκης.

Με τιμές παραγωγού στα 4,20 με 4,50 ευρώ σοβαρά οικονομικά προβλήματα επιβίωσης αλλά με σεβασμό στο καταναλωτικό  κοινό, ήδη, στα Χανιά έχει ξεκινήσει η τροφοδοσία της αγοράς με τόνους ντόπιων προϊόντων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης κτηνοτρόφων Μανούσο Σταυριανουδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News