default-image

Οργή στην Κρήτη, φορολογούνται και τα δέκα ελαιόδεντρα!

Κρήτη
Οργή στην Κρήτη, φορολογούνται και τα δέκα ελαιόδεντρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα δίχτυα του ΕΦΚΑ και οι δέκα ρίζες ελιές. Η εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης  για την παράλληλη απασχόληση, αναφέρει πως οι ετεροεπαγγελματίες που έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα (καλλιέργεια, ενοικίαση αγρού) που μέχρι σήμερα είχε μείνει στο απυρόβλητο είναι υποχρεωμένοι από 1/1/ 2017 να καταβάλλουν διπλές εισφορές. 

Η πρόσθετη επιβάρυνση κυμαίνεται στα 40 ευρώ κατά μέσο όρο και μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 200 ευρώ τον μήνα αν το εισόδημα είναι υψηλό. Το διπλό χαράτσι υπολογίζεται ότι θα υποστούν περίπου 500.000 ασφαλισμένοι που καλλιεργούν ένα μικρό χωράφι παράλληλα με την εργασία τους.

 Στη μόνη περίπτωση που ο ετεροεπαγγελματίας απαλλάσσεται από το διπλό χαράτσι είναι όταν πιάνει το ανώτατο μηνιαίο πλαφόν από τη μισθωτή απασχόληση ή την επιχειρηματική δραστηριότητα. Δηλαδή αν για τη μισθωτή απασχόληση οι μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται σε 6.000 ευρώ και το μηνιαίο εισόδημα από την αγροτική δραστηριότητα σε 3.000, τότε ο ασφαλισμένος καταβάλλει μηνιαία εισφορά επί του ανώτατου ορίου μηνιαίων αποδοχών (5.860,80 ευρώ) βάσει του άρθρου 38 του Ν.4387/2016, ενώ δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς για το μηνιαίο εισόδημα από την αγροτική δραστηριότητα.

Οργισμένοι δηλώνουν  αγρότες

''Οργισμένοι δηλώνουν  αγρότες και ετεροεπαγγελματίες.Πανικός με τους συνταξιούχους που δεν ξέρουν αν τελικώς χάσουν και ποιοι το 60% της σύνταξης τους αν έχουν έσοδα από τα αγροτικά εισοδήματα'' λέει στο Ράδιο 9,84 το μέλος της Ένωσης Μιχάλης Καμπιτάκης.

Αύριο Παρασκευή η ενημερωτική συνάντηση των Συνεταιριστικών Ενώσεων Κρήτης - Δωδεκανήσου στα γραφεία της ΕΑΣΗ με εξειδικευμένους επιστήμονες  στην προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στο τι τελικά ισχύει σήμερα, σύμφωνα με τον ίδιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News