default-image

Μήνας Υγείας για τη Νέα Δημοκρατία

Απόψεις
Μήνας Υγείας για τη Νέα Δημοκρατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δράση της ΝΔ «Μήνας Υγείας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ξεκινά σήμερα Πέμπτη από την Κρήτη και τα Χανιά. Πρόκειται για τριήμερο (6-8 Απριλίου) οδοιπορικό συναντήσεων και επισκέψεων κλιμακίου της ΝΔ με φορείς της Υγείας απ' όλη την Κρήτη, όπου θα καταγραφούν προβλήματα και αδυναμίες που παρουσιάζονται στον κλάδο.

Επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. - Βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου, ενώ στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν οι Υπεύθυνοι Θεματικών Τομέων Υγείας των τεσσάρων ΝΟΔΕ, καθώς και στελέχη του κόμματος από την Κρήτη που συμμετέχουν στον Τομέα Υγείας της ΝΔ.

Το κλιμάκιο σήμερα θα βρίσκεται σε Χανιά και Ρέθυμνο, αύριο στο Ηράκλειο και την επόμενη ημέρα στο Λασίθι.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί την Πέμπτη, 6 Απριλίου συναντήσεις με φορείς της Υγείας και επισκέψεις σε δομές Υγείας του Ν. Χανίων και Ρεθύμνου.

Πιο συγκεκριμένα έχον προγραμματιστεί επισκέψεις στο Γενικό Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και στο ΚΥ Αστικού Τύπου Χανίων και συνάντηση με φορείς του Τομέα Υγείας (Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων, Οδοντιατρικός Σύλλογος Χανίων, Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Χανίων) στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και συναντήσεις με φορείς του Τομέα Υγείας στο «Αχίλλειον» (Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Σύλλογος Γενικών Οικογενειακών Γιατρών Νομού Ρεθύμνου, Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Ρεθύμνου, ΚΕΦΙΑΠ - Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Ρεθύμνου).

Την Παρασκευή, 7 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με φορείς της Υγείας και επισκέψεις σε δομές Υγείας του Ν. Ηρακλείου και επίσκεψη στα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο και συναντήσεις με φορείς του Τομέα Υγείας στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου (Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Ηρακλείου, Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, περιφερειακό τμήμα Κρήτης, Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου, Πανεπιστημιακοί γιατροί, Ειδικευόμενοι γιατροί, ΕΚΑΒ).

Το Σάββατο 8 Απριλίου το κλιμάκιο της ΝΔ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις και συναντήσεις στο Ν. Λασιθίου και πιο αναλυτικά, επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας, το Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας, το Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, το Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης και συναντήσεις με φορείς της Υγείας (Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Λασιθίου).

Στο πλαίσιο του οδοιπορικού για την υγεία στην Κρήτη προγραμματίζεται εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση για την κατάσταση στην δημόσια υγεία, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 7 Απριλίου, στις 8:00μ.μ., στο ξενοδοχείο Galaxy στο Ηράκλειο.

Αντικείμενο της εκδήλωσης θα είναι η παρουσίαση του πλαισίου αρχών της Ν.Δ. για την Υγεία, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων με τους ανθρώπους της Υγείας απ' όλη την Κρήτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τον Τομέα Υγείας και τον Τομεάρχη - Βουλευτή Επικρατείας κ. Βασίλη Οικονόμου, τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, τη ΝΟΔΕ Λασιθίου, τη ΝΟΔΕ Ρεθύμνου και τη ΝΟΔΕ Χανίων και τον Γραμματέα της ΝΔ - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Γραμματέας της ΝΔ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας επισημαίνει:

«Δυστυχώς, είναι προφανής η αδυναμία παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες από ένα σύστημα που στηρίζεται πλέον στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού.

Η Κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση και την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας, την ώρα που επτά στους δέκα πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο της δημόσιας υγείας στη Χώρα.

Γίνεται αντιληπτό ότι απαιτείται συνολική αναδιάρθρωση του συστήματος. Μεταρρύθμιση στην Υγεία σημαίνει σεβασμός, βοήθεια, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών Υγείας και όχι ταλαιπωρία και εξευτελισμός του ασθενή.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News