default-image

Ζ.Καλογεράκης: Θετικές οι εξελίξεις προσοχή στα παράλληλα έργα

Κρήτη
Ζ.Καλογεράκης: Θετικές οι εξελίξεις προσοχή στα παράλληλα έργα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε χρόνο ρεκόρ έκλεισε η δεύτερη φάση αξιολόγησης της προσφοράς από την ελληνο-ινδική κοινοπραξία για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου.

Η επιτροπή του διαγωνισμού σε δημόσια διαβούλευση ενέκρινε χθες τον τεχνικό φάκελο του έργου που έχει κατατεθεί από την κοινοπραξία και μάλιστα χωρίς καμία παρατήρηση .

''Μετά από 13 χρόνια αναμονής και ομηρίας της περιοχής οι εξελίξεις είναι θετικές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι διεκδικήσεις και προϋποθέσεις της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας για παράλληλα έργα, δρόμους, απαλλοτριώσεις, υποχωρούν έστω κι ελάχιστα, λέει στο Ράδιο 9,84 ο Δήμαρχος Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Με τους ρυθμούς που εργάζεται εντωμεταξύ η Επιτροπή, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μέσα στο Μάιο θα έχουν προχωρήσει στην προσωρινή ανακήρυξη του αναδόχου στη συγκεκριμένη κοινοπραξία , η οποία φέρει την ονομασία «Αριάδνη» και μάλιστα ενδέχεται μέσα στο Μάιο ο υπουργός Υποδομών να έχει υπογράψει και την ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου γεγονός που θα καθιστέ πλέον το εταιρικό σχήμα σε θέση απόκτησης και νομικών ερεισμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News