default-image

Κινδυνεύουν με λουκέτο 2 στις 5 επιχειρήσεις

Κρήτη
Κινδυνεύουν με λουκέτο 2 στις 5 επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δραματικά τα στοιχεία της έρευνας του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ για την κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον πρόεδρος της Γιώργο Καββαθά να λέει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ράδιο 9.84 πως το δεύτερο εξάμηνο του 2016 αυξήθηκε κατά 10% ο αριθμός των μικρομεσαίων οφειλετών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι πωλήσεις έπεσαν κατά 17, 8% και ότι δύο στις πέντε επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Τα στοιχεία του ΙΜΕ έχουν ήδη αποσταλεί όπως είπε στον Πρωθυπουργό και τους  αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης , έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μία φορά και επισήμανε ότι απαιτείται τώρα η χάραξη εθνικής στρατηγικής μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και παραγωγικών φορέων.

Αναλυτικά τα στοιχεία δείχνουν ότι το α' εξάμηνο του ?2017?? θα διακόψουν τη λειτουργία τους ?18.700 επιχειρήσεις.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΑΤΑΙΝΕΝ: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

??Τα λουκέτα φαίνεται  θα συγκεντρωθούν σε επιχειρήσεις της Αττικής και στον κλάδο της μεταποίησης, ενώ τα πιθανά λουκέτα επιχειρήσεων, που βρίσκονται στο κόκκινο συνεπάγονται υψηλό κίνδυνο απώλειας 34.000? θέσεων συνολικής απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).

Επτά στις δέκα επιχειρήσεις μιλούν για επιδείνωση της ρευστότητας και έλλειψη κεφαλαίων από την αγορά που οδηγεί σε ασφυξία τις επιχειρήσεις, ενώ προκύπτει αύξηση των οφειλετών κατά 10% όχι μόνο προς το Δημόσιο, αλλά και προς τους προμηθευτές τους.

Πάνω από 4 στις 5? μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως λέει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,  δηλώνουν ότι βρίσκονται εκτεθειμένες σε πιστωτικούς κινδύνους, παρουσιάζουν κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας και λειτουργούν με ορίζοντα συρρίκνωσης και όχι επέκτασης.

Αναφορικά την απασχόληση, οι προοπτικές για το α' εξάμηνο του 2017 ως προς το λόγο προσλήψεων - απολύσεων δείχνουν ότι σε δύο επιχειρήσεις που κάνουν προσλήψεις ?(8,1% των επιχειρήσεων) αντιστοιχούν τρεις επιχειρήσεις που προχωρούν σε απολύσεις.

Για το επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με την έρευνα  αναμένονται ?2.000 επιπλέον απώλειες θέσεων μισθωτής απασχόλησης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι απώλειες από τα λουκέτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News