Αγγέλα Δουλγεράκη

Κομμώτριες και οικοδόμοι βοηθοί στα νοσοκομεία (Ηχητικό)

24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη των εργαζόμενων στα νοσοκομεία ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική στο χώρο της υγείας , το ασφαλιστικό και φορολογικό.

Στο Αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ η συνάντηση των εργαζόμενων. Πορείες σε άλλες πόλεις της χώρας.

Καταγγελίες την ίδια ώρα διοικήσεων νοσοκομείων και σωματείων εργαζομένων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπως έγραψε το Πρώτο Θέμα για τους 3.000 ανέργους που προσελήφθησαν με σύμβαση 12 μηνών χωρίς να έχουν σχέση με τον χώρο της Υγείας, επικαλούμενοι το παράδειγμα ηλικιωμένου που έπαθε έμφραγμα καθώς έσπρωχνε το φορείο .


Οι συμβασιούχοι που έχουν ήδη πιάσει δουλειά είναι ανειδίκευτοι, άλλοι βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες εργασίας σε χειρουργεία και θαλάμους νοσηλείας και άλλοι δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο.

Στον κατάλογο των προσληφθέντων με δωδεκάμηνη σύμβαση φιγουράρουν 60ρηδες που προσλαμβάνονται ως τραυματιοφορείς και βοηθοί νοσηλευτών, οικοδόμοι, αυτοκινητιστές, κομμώτριες, βιοτέχνες, περιπτερούχοι, που έκαναν αίτηση για ένα μεροκάματο και μάλιστα με προοπτικές μονιμοποίησης ενώ σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα όπως έγινε γνωστό, άρχισαν να οργανώνονται ατύπως σεμινάρια για τους 12μηνίτες ώστε να εξοικειωθούν με τα βασικά του αντικειμένου τους, ιδίως για τους κανόνες υγιεινής, τους κινδύνους λοιμώξεων, ή τη διαχείριση των ασθενών, π.χ. για τραυματιοφορείς και βοηθούς θαλάμου.

Την ίδια στιγμή ωστόσο 36.000 Έλληνες με ειδικές σπουδές και κατάρτιση διεκδικούν μια θέση εργασίας από τις 1.666 που έχει προκηρύξει το ΑΣΕΠ για τα νοσοκομεία.

''Τα παραπάνω καταγράφονται σε όλα τα νοσοκομεία. Σε όλη την Ελλάδα. Και στα δικά μας στην Κρήτη. Για τους παραπάνω λόγους φωνάζουμε καθημερινά. Για τους παραπάνω λόγους διεκδικούμε μόνιμο προσωπικό. Παίζουν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια εκείνου που χρειάζεται το με μεροκάματο για να ζήσει αλλά παζαρεύουν την ασφάλεια του και την ασφάλεια του ασθενή'', επισημαίνει ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγελική Δουλγεράκη.

Σχόλια