Αγγέλα Δουλγεράκη

Σ.Βοργιάς: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο

«Η ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων», επανέλαβε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ . 

Αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι δεν είναι αποδεκτός ο αποκλεισμός της χώρας μας από την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ επανέφερε το πάγιο αίτημα του υπουργείου για δημοσίευση Έκθεσης για τη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Την ίδια ώρα τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και οι οποίες επιβεβαιώνονται από τις καταγγελίες στις οποίες προχωρούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποτυπώνουν σε ερώτηση που έφεραν στη Βουλή 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της Αννέτας Καββαδία.
Η ερώτηση που κατατέθηκε κάνει λόγο για πληρωμή του βασικού μισθού μέσω διατακτικών (κουπόνια) και προπληρωμένων καρτών μέσω Βουλγαρίας με στόχο την φοροαποφυγή εργοδοτών.


''Αναρωτιέμαι γιατί κινούνται πάντα εκ των υστέρων, καθώς τους δώσαμε τα στοιχεία αυτά εγκαίρως ως εργατικά κέντρα. Γιατί άφησαν να φτάσει η αγορά στο σημείο αυτό και οι εργαζόμενοι σε αυτή την εξαθλίωση'' επανέλαβε ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη .

''Τους καλούμαι για άλλη μία φορά να επιχειρήσουν στην κατεύθυνση ομαλοποίησης της αγοράς εργασίας, καθώς η κοινωνία δεν αντέχει άλλο και δυστυχώς οι ίδιοι απομακρύνονται με την πολιτική τους από την επίτευξη του παραπάνω'' προσθέτει.

 

Σχόλια