default-image

Έρευνα: Χαμηλότερη φορολογία ζητούν οι Έλληνες

Ηράκλειο
Έρευνα: Χαμηλότερη φορολογία ζητούν οι Έλληνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικρότερο δημόσιο και χαμηλότερη φορολογία επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου «διαΝΕΟσις» για τον Μάρτιο του 2017.

Συγκεκριμένα, έξι στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι «χρειαζόμαστε μικρότερο δημόσιο τομέα», ενώ το ίδιο ποσοστό εκτιμά ότι «το κράτος επεμβαίνει υπερβολικά και δεν επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας να δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας», σύμφωνα με τη ''Ναυτεμπορική''.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό όσων θεωρούν ότι «πρέπει να υπάρχει υψηλή φορολογία και ισχυρό κράτος πρόνοιας για όλους» περιορίζεται στο 31,9% από 49,7% τον Απρίλιο του 2015.

Αντίστοιχα, το ποσοστό όσων θεωρούν ότι «πρέπει να υπάρχει χαμηλή φορολογία έστω και αν υπάρχει λιγότερη κρατική μέριμνα» αυξάνεται στο 54,5% από 39,2% τον Απρίλιο του 2015.

Στο ίδιο πλαίσιο, μόλις τέσσερις στους 10 πιστεύουν ότι «η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας είναι σωστή», ενώ το 71,1% εκφράζει την πεποίθηση ότι «η φοροδιαφυγή δεν μπορεί να παταχθεί».

Επίσης, ένας στους τρεις Έλληνες παραδέχεται ότι «αφού τόσο πολλοί φοροδιαφεύγουν, όταν μπορώ φοροδιαφεύγω κι εγώ» και τέσσερις στους 10 χαρακτηρίζουν τη φοροδιαφυγή «θεμιτή άμυνα κατά της υπερβολικής φορολογίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News