Αγγέλα Δουλγεράκη

Ας κάνουμε ότι μπορούμε για να μειώσουμε τα τροχαία

 Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στα πρόστιμα για τις παραβάσεις της Τροχαίας, εξετάζει η κυβέρνηση με τον υφυπουργό Μεταφορών Ν. Μαυραγάνη να μιλά για την αναλογικοποίηση των προστίμων σε σχέση με το εισόδημα του παραβάτη οδηγού και την εισαγωγή «εναλλακτικά ή υποχρεωτικά, ως ποινή, στις περιπτώσεις που προκαλούνται δυστυχήματα που έχουν ως συνέπεια και τραυματισμό, η υποχρεωτική συμμετοχή σε προγράμματα εξυπηρέτησης των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακώσεις σωματικές, βλάβες ή μόνιμες αναπηρίες, από αυτά.


Εντωμεταξύ ο Άρειος Πάγος απέρριψε αγωγή γυναίκας οδηγού μηχανής, που σφηνώθηκε μεταξύ ΙΧ αυτοκινήτου και νταλίκας 18,5 μέτρων και έκρινε ότι μόνο οι οδηγοί των μοτοσικλετών που κινούνται μεταξύ των διακεκομμένων διαχωριστικών λωρίδων κυκλοφορίας, ευθύνονται για πιθανό τροχαίο ατύχημα και όχι τα αυτοκίνητα που κινούνται στον χώρο των λωρίδων κυκλοφορίας.

Σύμφωνος με το όποιο μέτρο θα μπορούσε να περιορίσει τα τροχαία ο πρόεδρος των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Αλέξανδρος Μεϊμαράκης μιλώντας στο Ράδιο 9.84.

Σχόλια