Αγγέλα Δουλγεράκη

‘’Εις υγεία’’ του στοιχήματος του ΕΦΚΑ

Χαοτική είναι η κατάσταση στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης καταγγέλλει η ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, που αύριο το μεσημέρι πραγματοποιεί προειδοποιητική στάση εργασίας.

Στις καταγγελίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η λάθος μεταφορά δεδομένων των ασφαλισμένων από τα μητρώα των επιμέρους υπηρεσιών στον ΕΦΚΑ.

Στην ''Καθημερινή'' δημοσιεύεται το παράδειγμα ασφαλισμένων γυναικών με συνωνυμία όπου συγχωνεύτηκαν τα μητρώα τους και φαίνεται ότι υπάρχει μόνο μία.


Σύμφωνα με τους εργαζόμενους υπάρχει αύξηση των υπηρεσιακών σημειωμάτων που στέλνονται για διόρθωση λαθών από εντασσόμενους φορείς ανά την Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί οι δυνατότητες κεντρικής διαχείρισης στην Αθήνα.


Αντιμετωπίζονται προβλήματα με την  υποστελέχωση του HELP DESK του ΕΦΚΑ, ασάφεια αρμοδιοτήτων, δυσλειτουργίες και άγνοια διαχείρισης του συστήματος από τους υπαλλήλους. 

Λόγω των παραπάνω προβλημάτων μάλιστα έχει ανασταλεί προσωρινά η διαδικασία για την απόδοση σύνταξης θανάτου και εξόδων κηδείας.

Οι εργαζόμενοι επίσης καταγγέλλουν ότι ο τέως ΟΑΕΕ ξέμεινε από χαρτί ενώ η έλλειψη βενζίνης έχει ακινητοποιήσει τα Υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΙΚΑ με τα οποία κινούνται οι Υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.

ΑΓΔ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια