default-image

Β.Καρκανάκης: Τη λύση στα κόκκινα δάνεια έπρεπε να τη δώσουμε χθες

Κρήτη
Β.Καρκανάκης: Τη λύση στα κόκκινα δάνεια έπρεπε να τη δώσουμε χθες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δημιουργία ευρωπαϊκής «bad bank», για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών της Ευρωζώνης, προωθεί η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή. Ο νέος φορέας θα αναλάβει να αγοράσει δάνεια ύψους 250 δισ. ευρώ στην πραγματική τους αξία, με εγγύηση των κρατών. 

Η απειλή των κόκκινων δανείων δεν αφορά πλέον μόνον τις εύθραυστες οικονομίες του Νότου -Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία-, αλλά φαίνεται ότι γίνεται ορατή και για τις τράπεζες στη Γαλλία και τη Γερμανία. Ο όγκος των καθυστερούμενων δανείων ξεπερνά το 1 τρισ. ευρώ.

Συνάντηση των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και οικονομικών φορέων το μεσημέρι στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την κατάσταση της αγοράς, την υπερφορολόγηση , τις κατασχέσεις μέσω ΚΕΑΟ, τα λουκέτα, τις δράσεις του εμπορικού κόσμου με την απαίτηση λήψης μέτρων περί ανάπτυξης.

Επιφυλακτικός ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου την ίδια ώρα για την αποτελεσματικότητα των δηλώσεων του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, περί ρύθμισης  α λα καρτ των χρεών των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και με βάση την εισφοροδοτική ικανότητα του καθενός, καθώς δεν δίνονται διευκρινήσεις.

Επιφυλακτικός και με τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που είπε ότι αναμένει στο 2017 τη μείωση των κόκκινων δανείων, τονίζοντας ότι η τρέχουσα χρονιά  θα αποτελέσει έτος στροφής για τις ελληνικές τράπεζες.

''Τη λύση στα κόκκινα δάνεια έπρεπε να την είχαμε δώσει από χθες. Εμείς αντίθετα παραμένουμε στις προεκλογικές μπαλκονάτες εξαγγελίες'' λέει στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Καρκανάκης δείχνοντας το μέγεθος του προβλήματος στην αγορά.

''Δεν είναι μόνο τα κόκκινα δάνεια'' προσθέτει. ''Πρέπει να συνδυαστεί η διαχείριση τους με την ανάπτυξη, την υπερφορολόγηση, το κόστος λειτουργίας μίας επιχείρησης''.

(Φωτογραφεία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News