default-image

Μ.Γιαννακός:  Μόνος στόχος η Δημόσια Υγεία

Κρήτη
Μ.Γιαννακός:  Μόνος στόχος η Δημόσια Υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση στη Δημόσια Υγεία αιτία της 8ωρης στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στην οποία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Η Ομοσπονδία δια στόματος του προέδρου της Μιχάλη Γιαννακού στο Ράδιο 9,84, διαμαρτύρεται για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο όπως αναφέρει «κατέρρευσε», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες υγείας ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ασκείται κριτική για κατάρρευση του συστήματος υγείας είναι 7,7% του ΑΕΠ, έναντι 8,6% στη Γαλλία και 9,4% στην Γερμανία.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι για το 2017, οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016 ευρώ, μειωμένη από το 2015 κατά 350.000.000 ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ».

Επίσης κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλωσίμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

Απαντώντας στις κατηγορίες του Παύλου Πολλάκη περί πολιτικής αντιπαράθεσης απαντά πως μόνο στόχος είναι η διάσωση της Δημόσιας Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News