Αγγέλα Δουλγεράκη

Στο Μαξίμου σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ (Ηχητικό)

Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Κ.Θεοδοσάκης στο Ράδιο 9,84: Θέλουμε να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό.


Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο όπως αναφέρει «κατέρρευσε», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες υγείας ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ασκείται κριτική για κατάρρευση του συστήματος υγείας είναι 7,7% του ΑΕΠ, έναντι 8,6% στη Γαλλία και 9,4% στην Γερμανία.


Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι για το 2017, οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016 ευρώ, μειωμένη από το 2015 κατά 350.000.000 ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ».


Επίσης κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλωσίμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

Ζητάμε εκείνο το ραντεβού με τον πρωθυπουργό που δεν κλείνουν και μας είχε υποσχεθεί ο κος Φλαμπουράρης,  προκειμένου να του θέσουμε τα θέματα της υγείας, είπε στο Ράδιο 9,84 ο σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης.

Σχόλια