default-image

Που στήνονται τα μπλόκα των αγροτών στην Κρήτη (Ηχητικό)

Κρήτη
Που στήνονται τα μπλόκα των αγροτών στην Κρήτη (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ατζέντα των κινητοποιήσεων « φορολογικό,  ασφαλιστικό,  ΕΛΓΑ , Κοινή Αγροτική Πολιτική, τα κόκκινα δάνεια,  κόστος παραγωγής,  κόστος του πετρελαίου και  επιστροφή του φόρου των καυσίμων,  κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που αυξήθηκε κατά 50%, ΦΠΑ που πήγε στο 24%».

-Στα Πραιτώρια η συγκέντρωση των τρακτέρ στη Μεσσαρά.

-Στα Μεγάλα Χωράφια οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στα Χανιά.

-Ετοιμάζονται οι αγρότες από το Τυμπάκι και το Οροπέδιο Λασιθίου, αναφέρει ο Μανόλης Καρκαβάτσος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων.

«Είναι δικαίωμά τους και οι φετινές κινητοποιήσεις. Σεβόμαστε τον αγώνα τους, δεν θα τους αντιμετωπίσουμε με μεθόδους που αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις» η θέση του Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος πρόσθεσε: «Πρέπει ωστόσο να λάβουν υπόψη τους ότι υπάρχει και μια ελληνική κοινωνία που έχει βιώσει πιο δύσκολες καταστάσεις από ό,τι οι ίδιοι». «Είμαι εδώ, ή στο υπουργείο, ή όπου θέλουν να συζητήσουμε» . 

Επικριτικός ο Μανόλης Καρκαβάτσος έναντι των δηλώσεων του Υπουργού που τους παροτρύνει να σκεφτούν πως υπάρχει και μια ελληνική κοινωνία που έχει βιώσει πιο δύσκολες καταστάσεις από ό,τι οι ίδιοι, απαντώντας ότι αυτά είναι λόγια του κλείδωνα.

Λ.Αυγενάκης: Ο Β.Αποστόλου εμπαίζει τους αγρότες

''Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμπαίζει τους αγρότες και αυτό το δικαίωμα δεν το έχει'', η θέση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη στο Ράδιο 9,84 ''καθώς οι προεκλογικές εξαγγελίες και οι προγραμματικές δηλώσεις Α.Τσίπρα και Β. Αποστόλου απέχουν κατά πολύ από την σημερινή πραγματικότητα''.

Ο βουλευτής Ηρακλείου παρουσίασε τις 9 δεσμεύσεις αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας για τους παραγωγούς διευκρινίζοντας ότι στις παραπάνω περιλαμβάνονται οι προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν υπό τις υπάρχουσες συνθήκες κι όχι εκείνες που θα ήθελαν να προχωρήσουν.

Σ.Βαρδάκης: Σήμερα υπάρχουν περιθώρια για τον αγροτικό κόσμο

 ''Λάθος η αναφορά του Υπουργού ότι πρέπει να λάβουν οι αγρότες υπόψη τους ότι υπάρχει και μια ελληνική κοινωνία που έχει βιώσει πιο δύσκολες καταστάσεις από ό,τι οι ίδιοι'' σχολιάζει ο Σωκράτης Βαρδάκης προσθέτοντας ότι μετά τις αποφάσεις του ESM και την ολοκλήρωση της β! αξιολόγησης θα μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα ανακουφιστικά μέτρα για τους πολίτες.

Σε έντονο ύφος την ίδια ώρα οι θέσεις του για την εικόνα στην αγορά εργασίας και η διευκρίνιση ότι για τον ίδιο είναι κόκκινη γραμμή οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σκόπιμη πρόσθεσε και η υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών στην Κρήτη για τον έλεγχο της μαύρης κι ελαστικής εργασίας.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News