default-image

Π.Ιερωνυμάκης: Ετοιμάζουμε το φάκελο για την κρητική σταφίδα (Ηχητικό)

Κρήτη
Π.Ιερωνυμάκης: Ετοιμάζουμε το φάκελο για την κρητική σταφίδα (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωσαν δυνάμεις συνεταιριστές, οργανώσεις, φορείς, αρχές κόμματα και βουλευτές  υπό το συντονισμό της περιφέρειας προκειμένου να σώσουν την Κρητική Σταφίδα που εντέχνως  επιχειρήθηκε να παρακαμφτεί από τη συνδεδεμένη με κύρια ευθύνη του Υπουργείου αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, όπως καταγγέλλουν οι Κρητικοί παραγωγοί και όχι μόνο. 

Μετά τη συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας οι φορείς να ετοιμάζουν απόβαση στο γραφείο Β.Αποστόλου, ζητώντας το αυτονόητο αποκατάστασης της αδικίας για το κρητικό προϊόν και τους παραγωγούς.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ περιφέρειας και στελεχών του Υπουργείου. Δίκιο έδωσε στους κρητικούς παραγωγούς ο αρμόδιος υπάλληλος των Βρυξελλών σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας των Αμπελουργών Πρίαμο Ιεωνυμάκη  που συμφώνησε επίσης ότι είναι απολύτως σωστό να περιλαμβάνονται στο φάκελο τα στοιχεία για την κρητική σταφίδα καθώς οι φερόμενες πολιτικές μεθοδεύσεις θα είχαν ως συνέπεια την απώλεια 5 εκατομμυρίων ευρώ από την τοπική παραγωγή.

''Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζετε ο φάκελος που θα κατατεθεί στο Υπουργείο'' πρόσθεσε ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης στο Ράδιο 9,84 που ήδη βρίσκεται στην Αθήνα υπενθυμίζοντας ότι το Κρητικό προϊόν είναι πιστοποιημένο από τις 13 Ιουνίου και πως ο Φάκελος που κατατέθηκε από την Κόρινθο φέρει 45 παρατηρήσεις που καθιστούν δύσκολη την ένταξή του .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News