default-image

Απόβαση στην Αθήνα των Κρητικών για τη σταφίδα (Ηχητικό)

Κρήτη
Απόβαση στην Αθήνα των Κρητικών για τη σταφίδα (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωσαν δυνάμεις συνεταιριστές, οργανώσεις, φορείς, αρχές κόμματα και βουλευτές σήμερα  υπό το συντονισμό της περιφέρειας προκειμένου να σώσουν την Κρητική Σταφίδα που εντέχνως  επιχειρήθηκε να παρακαμφτεί από τη συνδεδεμένη με κύρια ευθύνη του Υπουργείου αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, όπως καταγγέλλουν οι Κρητικοί παραγωγοί και όχι μόνο.

Συνάντηση εκτάκτως σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας με τους φορείς να ετοιμάζουν απόβαση στο γραφείο Β.Αποστόλου Δευτέρα ή Τρίτη, ζητώντας το αυτονόητο αποκατάστασης της αδικίας για το κρητικό προϊόν και τους παραγωγούς.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ περιφέρειας και στελεχών του Υπουργείου προκειμένου να καθυστερήσει η κατάθεση του φακέλου στις Βρυξέλλες και επικοινωνία του προέδρου της ομάδας των Αμπελουργών Πρίαμου Ιεωνυμάκη  με τον υπεύθυνο του τμήματος αμπελοκαλλιέργειας της ΕΕ, ο οποίος δικαίωσε τους παραγωγούς και συμφώνησε ότι είναι απολύτως σωστό να περιλαμβάνονται στο φάκελο τα στοιχεία για την κρητική σταφίδα καθώς οι φερόμενες πολιτικές μεθοδεύσεις θα είχαν ως συνέπεια την απώλεια 5 εκατομμυρίων ευρώ από την τοπική παραγωγή.

Τις πολιτικές ευθύνες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ο κυβερνητικός βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης.

Ερώτηση στη βουλή από το Βασίλη Κεγκέρογλου. Ανάλογα κινούνται και οι βουλευτές  των άλλων κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύσκεψη στην περιφέρεια για τη σταφίδα

Αιτία φέρεται να είναι η μη έγκαιρη ενημέρωση του Αμπελουργικού Μητρώου τα ορθά στοιχεία του οποίου ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ - υπηρεσίες του υπουργείου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των αμπελουργών Μύρωνα Χιλιετζάκη.

Σύσκεψη εκτάκτως σήμερα στη περιφέρεια υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Τη Δευτέρα η προθεσμία κατάθεσης του φακέλου στις Βρυξέλλες στον οποίο συμπεριλαμβάνεται μόνο η μαύρη Κορινθιακή.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγερακη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News