default-image

Οργή με τις εκπτώσεις Τόσκα στον ΚΟΚ (Ηχητικό)

Κρήτη
Οργή με τις εκπτώσεις Τόσκα στον ΚΟΚ (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μειώσει στο μισό  τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τους εκπαιδευτές αλλά και πολλούς οδηγούς να λένε πως κάτι τέτοιο είναι εγκληματικό, καθώς η χώρα μας διατηρεί αρνητική πρωτιά στους θανάτους από τροχαία.

Την ελαφρότητα της απόφασης του υπουργού επικρίνει ο εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών Λευτέρης Μιχελάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Μειώνουν τα πρόστιμα για να εισπράξουν αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή, επισημαίνει το μέλος του Σωματείου Εκπαιδευτών Μύρων Χαιρέτης προτείνοντας την αλλαγή κουλτούρας των οδηγών και την ένταξη του μαθήματος στα σχολεία.

 Το πρόστιμο για τη ζώνη ασφαλείας ή,  η μη χρήση κράνους στους δικυκλιστές  από τα 300 ευρώ μειώνεται στα 150 και με την περίοδο χάριτος των 10 ημερών στα 75 ευρώ.

Η Παραβίαση STOP υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας  , το αντικανονικό προσπέρασμα ή η μη χρήση φλας κατά το προσπέρασμα από τα 700 ευρώ  μπορούν να μειωθούν στα 175 ευρώ, αν πληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο. Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τα 100 ευρώ μειώνεται στα 25 ευρώ. 

Οι μειώσεις  όπως εξήγησε ο Νίκος Τόσκας  θα γίνουν καθώς είναι υψηλά τα πρόστιμα,  και λόγω της κρίσης οι παραβάτες δυσκολεύονται να τα αποπληρώσουν. 

Μόνο δυο από το σύνολο του ΚΟΚ δεν  θα αλλάξουν σύμφωνα με τον  Αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News