default-image

Τα τροχαία αυξάνονται ο ΚΟΚ κάνει εκπτώσεις

Απόψεις
Τα τροχαία αυξάνονται ο ΚΟΚ κάνει εκπτώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μειώσει στο μισό  τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τους εκπαιδευτές κι άλλους να λένε πως κάτι τέτοιο είναι εγκληματικό, καθώς η χώρα μας διατηρεί αρνητική πρωτιά στους θανάτους από τροχαία.

Το πρόστιμο για τη ζώνη ασφαλείας ή η μη χρήση κράνους στους δικυκλιστές  είναι στα 300 ευρώ και με τη νέα ρύθμιση μειώνεται στα 150, ενώ με την περίοδο χάριτος των 10 ημερών  φτάνει  στα 75 ευρώ.

Η Παραβίαση STOP υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας  τιμωρείται με 700 ευρώ, όπως και το αντικανονικό προσπέρασμα ή η μη χρήση φλας κατά το προσπέρασμα,  μπορούν να μειωθούν στα 175 ευρώ, αν πληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο.

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τα 100 ευρώ μειώνεται στα 25 ευρώ.

Οι μειώσεις  όπως εξήγησε ο Νίκος Τόσκας,  θα γίνουν, καθώς είναι υψηλά τα πρόστιμα,  και λόγω της κρίσης, οι παραβάτες δυσκολεύονται να τα αποπληρώσουν. Μόνο δυο από το σύνολο του ΚΟΚ δεν  θα αλλάξουν σύμφωνα με τον  Αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Ήδη υπάρχει πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μείωση στο μισό των χρηματικών προστίμων, με εξαίρεση την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News