default-image

Αδυνατούν να συσπειρωθούν οι αγρότες

Κρήτη
Αδυνατούν να συσπειρωθούν οι αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδυνατούν να συσπειρωθούν οι αγρότες που σε πανελλαδικό και  τοπικό επίπεδο προτάσσουν διαφορετικά επιμέρους αιτήματα, σκίζουν τα ιμάτια τους για το ποια ομάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό δίκιου και αποδυναμώνουν τις θέσεις τους.

Έτοιμοι να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου είναι οι αγρότες των 68 μπλόκων με τον Βαγγέλη Μπούτα να λέει στο Ράδιο 9,84 πως τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου επιδεινώνονται κάθε χρόνο που περνάει.

Κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων για συνάντηση των Αγροτών στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας στον κόμβο Πρετωρίων που συντάσσεται μ την παραπάνω κίνηση.

Κάλεσμα για παγκρήτια συνάντηση την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου των αγροτικών συλλόγων στο Τυμπάκι με στόχο την οργάνωση όλων των συλλόγων της Κρήτης σε Παγκρήτια Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων όπως και την οργάνωση των κινητοποιήσεων των αγροτών μετά από την άρνηση της κυβέρνησης ως προς την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών. 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η ΟΑΣΝΗ καλεί τους εκπροσώπους των συλλόγων της δύναμης της στα γραφεία της προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του αγροτικού κινήματος σε τοπικό επίπεδο.

Υπεραμύνεται της προσπάθειας δημιουργίας παγκρήτιας ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων ο υποψήφιος Μιχάλης Μαλιωτάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κίνηση που δεν έχει σχέση με κόμματα και χρώματα, αφορά όλους τους παραγωγούς, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς.  Στοίχημα για τον ίδιο η συγκέντρωση του 50% της δύναμης της Κρήτης που έχουν προχωρήσει σε εκλογές μέσω του νόμου 4015 και η σύσταση της Ομοσπονδίας.

 

Αντικειμενικά δύσκολα και μπερδεμένα τα επόμενα βήματα σε τέτοιες κινήσεις   σχολιάζει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης. Ελάχιστοι σύμφωνα με τον ίδιο οι σύλλογοι που πήγαν σε εκλογές με τον παραπάνω νόμο.

Στην συνάντηση της Ομοσπονδίας την Τετάρτη το βράδυ έχουν επίσης καλεστεί οι σύλλογοι του Τυμπακίου, των  λαϊκών, των καζανάρηδων και των κτηνοτρόφων.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News