default-image

Κ.Θεοδοσάκης: ''Φωνάζουμε'' για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας

Κρήτη
Κ.Θεοδοσάκης: ''Φωνάζουμε'' για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο λάδι στη φωτιά από την ΠΟΕΔΗΝ. ''Οι προσλήψεις που κάνει η κυβέρνηση δεν αφορούν τα δημόσια νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία'', αναφέρει σε ανακοίνωσή της , αλλά τα ρουσφέτια, οι διευθετήσεις και οι εξυπηρετήσεις. Προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι οι ζωές των ασθενών, αλλά τα ρουσφέτια, οι διευθετήσεις και οι εξυπηρετήσεις'' επισημαίνει.

Επικαλείται επίσημα στοιχεία του μητρώου μισθοδοτούμενων του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία όπως τονίζει διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών, ότι δηλαδή πολλές προσλήψεις έγιναν στην υγεία.

Ειδικά για το προσωπικό των νοσοκομείων, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται σε στοιχεία του ΕSY.net (πληροφοριακό σύστημα υπουργείου Υγείας), σύμφωνα με το οποίο τον Ιανουάριο του 2015 υπηρετούσαν στις μονάδες του ΕΣΥ 69.223 άτομα και τον Μάιο του 2016, 61.528 άτομα, που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο διάστημα το ανθρώπινο δυναμικό των δημόσιων νοσοκομείων μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση με το υπουργείο αντίδραση ουσίας για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, λέει στο Ράδιο 9,84 ο νοσηλευτής και σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News