default-image

Β.Κρητικός: Ναι μεν αλλά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Κρήτη
Β.Κρητικός: Ναι μεν αλλά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία ευκαιρία για 1α εκατομμύριο μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματοβιοτέχνες το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αρκεί σε αυτόν να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις ακόμα και με τζίρο κάτω των 10.000 ευρώ προκειμένου να σωθούν, λέει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας καταναλωτών δανειοληπτών Βαγγέλης Κρητικός.

Αναφορικά με τα μηνύματα του υπουργού περί κακοπληρωτών, προσκομμάτων και πλαφόν επισημαίνει ότι πλέον τα συστήματα των υπουργείων γνωρίζουν ποιοι δεν καταβάλουν και γιατί εισφορές και φόρους.

Μάλιστα προσθέτει ότι οι επισημάνσεις του φορέα θα κατατεθούν προς το αρμόδιο υπουργείο εξωδίκως.

Την επόμενη εβδομάδα και η συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ με τον Υπουργό Οικονομίας λέει στο σταθμό ο αντιπρόεδρος της Μπάμπης Λεκάκης με τους επαγγελματοβιοτέχνες να επισημαίνουν πως θέμα προκύπτει από το πλαφόν που φέρεται να θέτει το υπουργείο και δεν ομολογεί ο υπουργός, καθώς η Συνομοσπονδία ζητά να κατέβει από τις 50.000 στις 10.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό προβλέπει: «κούρεμα» δανείων χωρίς όριο, διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο πλην ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών.

Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, αναφέρει μάλιστα, ότι  στον νέο θεσμό θα μπορούν να υπαχθούν όλες οι υπερχρεωμένες, κατά τη δημοσίευση του νόμου, επιχειρήσεις, χωρίς να αποκλείονται οι ατομικές και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αρκεί να είναι βιώσιμες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News