default-image

Ενδεχόμενη επιβολή πλαφόν στα καύσιμα μας αφορά όλους

Απόψεις
Ενδεχόμενη επιβολή πλαφόν στα καύσιμα μας αφορά όλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''Αν τυχόν γίνει έκρηξη τιμών στα καύσιμα, νομίζω ότι και η κυβέρνηση θα πάρει τα ανάλογα μέτρα'', υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή τις αυξήσεις που προέκυψαν στις τιμές των καυσίμων από την 1η ημέρα του νέου χρόνου.

 Υπερασπιζόμενος την επιβολή της αύξησης του ΕΦΚ στα καύσιμα είπε: «Οι δημοσιονομικοί περιορισμοί είναι δεδομένοι, έπρεπε να υπάρξει μία αύξηση εσόδων, εμείς αρνηθήκαμε να αυξήσουμε το ΦΠΑ στο ρεύμα. Το θεωρήσαμε πολύ πιο αντικοινωνικό από το 13% στο 24% κλπ. Υπήρχε αυτή η διάσταση και φέραμε μία ισορροπία με αυτό το μέτρο πολύ πιο δίκαιη απ' ότι αν επιλέγαμε άλλα μέτρα τα οποία θα ήταν πολύ πιο ακραία κοινωνικά».

 Άμεση η απάντηση από τον αντιπρόεδρο της ΠΟΠΕΚ μέσω του Ράδιο 9,84. '' Αν εννοεί την επιβολή πλαφόν καλώς να το κάνει, αρκεί να το επιβάλει σε όλα τα στάδια διακίνησης κι όχι μόνο στους Πρατηριούχους'' επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μέση τιμή στην Αμόλυβδη Βενζίνη κυμαίνεται στην Κρήτη στο 1,59 με 1,60 ευρώ το λίτρο. Στο 1,30 με 1,31 το πετρέλαιο κίνησης και πάνω από το 1,00 ευρώ το θέρμανσης.

Αναφορικά με την κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης ο ίδιος εκτιμά πως η όποια ανοδική πορεία είναι παροδική και πως στο τέλος της χρονιάς η πτώση συνολικά θα κυμανθεί στο 20%, καθώς στην πλειοψηφία τους οι καταναλωτές αγοράζουν πολύ μικρές ποσότητες για να αντιμετωπίσουν το φετινό κρύο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News