Αγγέλα Δουλγεράκη

Σ.Βαρδάκης: Δεν καταργείται το κατώτατο όριο σύνταξης

‘’Δεν υπάρχει τέτοια εγκύκλιος. Δεν την γνωρίζω. Δεν μπορεί να ξέρει ο κος Ρωμανιάς περισσότερα από εμάς, αλλά εάν ισχύει καλά κάνετε και φαντάζεστε τις αντιδράσεις μου’’ είπε σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη ερωτηθείς ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η αποκάλυψη στο Ράδιο 9,84 του καθηγητή εργατικού δικαίου Γιώργου Ρωμανιά, ότι εγκύκλιος παραμονή των Χριστουγέννων  κατάργησε το κατώτατο όριο όλων των συντάξεων που ήταν τα 486 ευρώ, που με τις μειώσεις φτάνει και τα 392 ευρώ, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για περικοπές στους χαμηλοσυνταξιούχους , με συντάξεις που μπορεί να κυμαίνονται από 60 έως 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εγκύκλιος έχει περάσει για την ώρα αθόρυβα, σημαίνοντας ουσιαστικά το τέλος  του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.


''Δεν υπάρχει τέτοια εγκύκλιος. Δεν την γνωρίζω. Δεν μπορεί να ξέρει ο κος Ρωμανιάς περισσότερα από εμάς, αλλά εάν ισχύει καλά κάνετε και φαντάζεστε τις αντιδράσεις μου'' είπε σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη  ερωτηθείς ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Παραδέχθηκε ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων φορολογουμένων έχει εξαντληθεί  και ότι όποια κι αν είναι η άποψη των δανειστών δεν μπορούν να ληφθούν άλλα μέτρα.

Επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να κρατήσουν το λόγο τους καθώς εμείς κρατήσαμε το δικό μας, ενώ για τις εκκρεμότητες στη Β! αξιολόγηση είπε πως έχουν απομείνει τεχνικά και πολιτικά θέματα. Διεμήνυσε παράλληλα ότι σε προσωπικό επίπεδο παραμένουν οι κόκκινες γραμμές στα  εργασιακά.

Τόνισε ότι το 2017 θα είναι έτος ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις και μείωσης της ανεργίας.

Σχόλια