Αγγέλα Δουλγεράκη

Υγεία για γερά νεύρα

Στο 190% χθες η πληρότητα στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου όπως αποτυπώνεται στη σελίδα της ΔΥΠΕ σε πραγματικό χρόνο καθώς έχει επωμιστεί δυσανάλογο βάρος, λόγω του δεκαπενθήμερου κλεισίματος της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και των δυσλειτουργιών της παθολογικής  κλινικής του Νοσοκομείου Σητείας, καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζόμενων στο νοσοκομείο.


Για να νοσηλευτούν τα υπεράριθμα περιστατικά, έχουν μπει κρεβάτια στο διάδρομο της παθολογικής κλινικής του ΓΝΑΝ και φιλοξενούνται παθολογικά περιστατικά σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου (πλην της μαιευτικής).


Ένας μόνιμος γιατρός εφημερίας στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ήταν και είναι επιφορτισμένος με την ιατρική παρακολούθηση 40 και πλέον ασθενών και παράλληλα με την εξέταση και διεκπεραίωση των πολυάριθμων περιστατικών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, αφού το Νοσοκομείο δεν διαθέτει αυτόνομο τμήμα ΤΕΠ.

Οι υποσχέσεις, επισημαίνει, του αν. υπουργού υγείας Π. Πολάκη τον Ιούνιο στην Ιεράπετρα αποδείχθηκαν για ακόμη μια φορά ψεύτικες. 

Τα λόγια του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα στον Άγιο Νικόλαο φάνηκαν άνευ περιεχομένου.

Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο.

Αυτοί που βλέπουν συνεχώς προσλήψεις και λύση των προβλημάτων στην υγεία, ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα.

Γιατί εν τέλει, αυτοί που υφίστανται τις επιπτώσεις των προβλημάτων εκτός από τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων, είναι και όλοι οι κάτοικοι του νομού Λασιθίου.

Σχόλια