default-image

Φέρτε καράβι ασφαλείας πιέζουν οι αγρότες

Απόψεις
Φέρτε καράβι ασφαλείας πιέζουν οι αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άλλες δύο ημέρες θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συνέχιση της απεργιακής της κινητοποίησης, με νέα 48ωρη απεργία που θα ξεκινά σήμερα 9 Δεκεμβρίου θα λήγει στις 06.00 το πρωί της Κυριακής  11 Δεκεμβρίου.

Για τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών δεσμεύτηκε ο Παναγιώτης Κουρουπλής  σήμερα κατά τη συνάντηση του με το Δήμαρχο Ιεράπετρας και τον πρόεδρο της ομάδας παραγωγών ΑΝΑΤΟΛΗ,  Θεοδόση Καλαντζάκη και Μιχάλη Αγγελάκη, αντίστοιχα.

Την ενεργοποίηση άμεσα όλων των νόμιμων διαδικασιών για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας από και προς την Κρήτη, στα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας Χανίων, ζήτησε από την Κυβέρνηση με νέα επείγουσα επιστολή του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Την κήρυξη της Κρήτης και του Δήμου Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  υπέβαλλε με επιστολή του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας,  Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Οι αγρότες από την Ιεράπετρα, Σητεία, Άρβη, Ψαρή Φοράδα, Τυμπάκι και ίσως Χανιά πραγματοποιούν νέα απόβαση στο Ηράκλειο ξεκινώντας στις 15.00 το μεσημέρι από τις περιοχές τους.

''Πάνω από 1.000 νταλίκες θα χρειαστούν για να καλύψουν τη μεταφορά των προϊόντων μας στην αγορά, εγχώρια και διεθνή'' επισημαίνει το μέλος της ομάδας παραγωγών Αντώνης Ζαχαριουδάκης.

Φόβητρο για τους  παραγωγούς σύμφωνα με τους ίδιους, η οικονομική καταστροφή, οι πιέσεις των αγορών και οι ρήτρες παράλληλα με την έξοδο τους από αυτές.

''Δεν συμφωνώ  με τους κλειστούς δρόμους, με τον αποκλεισμό των νησιών με την καταστροφή του ενός ή άλλου κλάδου'' επισημαίνει ο ίδιος.

Την παρέμβαση του Π. Κουρουμπλή για την μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων από το Λιμάνι της Σούδας ζητούν Αντιπεριφέρεια Χανίων και αγροτικοί φορείς της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News