default-image

Γ.Τζωρτζάκης: Ο Β.Αποστόλου αν τολμά να επισκεφθεί τα χωριά

Κρήτη
Γ.Τζωρτζάκης: Ο Β.Αποστόλου αν τολμά να επισκεφθεί τα χωριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου υπογραμμίζοντας  ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει -και στηρίζει- με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο. 

Απευθυνόμενος μάλιστα πρωτίστως σε εκείνους που ηγούνται των πρωτοβουλιών για την οργάνωση των νέων κινητοποιήσεων, τους είπε ότι έχουν προβλήματα όπως όλοι οι συνάδελφοι τους ανά την Ευρώπη, όπως όλοι οι Έλληνες, αλλά τα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η ανοδική τροχιά που παρουσίασε το εισόδημά τους το 2015 θα συνεχιστεί και το 2016.

Στο κάλεσμα του μάλιστα είπε, ότι περιμένει όλους όσοι τους εκπροσωπούν καθώς αυτή την περίοδο έχουν προβλήματα θεσμικής εκπροσώπησης.

Σκληρή η απάντηση του προέδρου της ΟΑΣΝΗ Γιώργου Τζωρτζάκη μέσω του Ράδιο 9,84 καθώς διερωτήθηκε πως ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται ακόμα ένα υπουργό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και εμφανίζεται μόνο όταν ζορίζεται να πει για τη διαχείριση των χρημάτων της ΕΕ προς τους Έλληνες αγρότες.

Διερωτήθηκε από πού Eurostat και ΕΛΣΤΑΤ αντλούν στοιχεία περί της αύξησης του εισοδήματος των αγροτών,  κάλεσε δε τον υπουργό να βγει ο ίδιος στα χωριά και να το πει στους παραγωγούς.

Αναφορικά με τα περί έλλειψης θεσμικής εκπροσώπησης των αγροτών τον κατηγόρησε ότι η προ διετίας υπόσχεση του για νέο συνδικαλιστικό νόμο, έχει μάλλον ξεχαστεί σε κάποιο συρτάρι του γραφείου του.

Ο κ. Αποστόλου είπε από το βήμα της βουλής, ότι για τα ζητήματα που κυριάρχησαν στις περσινές κινητοποιήσεις, οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού υλοποιήθηκαν κατά γράμμα και τόνισε: ''Υποσχεθήκαμε ελάφρυνση για τη μεγίστη πλειοψηφία την προκαταβολή φόρου που κατέβαλε τις προηγούμενες χρονιές.  Αντίστοιχα, 90% των αγροτών θα πληρώνουν για την ασφάλισή τους λιγότερα από αυτά που κερδίζουν από τη μείωση της φορολογίας τους.

Η διασφάλιση του αφορολογήτου ορίου και της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ ήταν για τους αγρότες τα σημαντικότερα ζητήματα που το 2016 θεσπίσαμε'' ανέφερε και σημείωσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν δοθεί συνολικά το 2016 στην ελληνική ύπαιθρο περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, συνολικές ενισχύσεις. 

Ο υπουργός για τις πληρωμές του ΕΛΓΑ είπε ότι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Τον Αύγουστο του 2016 ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του 2015, δηλαδή πέντε μήνες νωρίτερα, και τον Νοέμβριο ξεκίνησαν οι πληρωμές των ζημιών του 2016, δηλαδή τρεις μήνες νωρίτερα από την περσινή χρονιά, παρότι η φετινή χρονιά ήταν πιο δύσκολη και από πλευράς καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω της αποχής των εκτιμητών. 

Μίλησε για τις ''μάχες'' που δίνει η κυβέρνηση για την υπεράσπιση των ελληνικών προϊόντων και υπογράμμισε ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την αναζωογόνηση της περιφέρειας και της υπαίθρου και ότι για την υλοποίησή του αξιοποιείται κάθε δυνατότητα και διαθέσιμο εργαλείο με πρώτο απ' όλα το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων κοινοτικής συμμετοχής''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News