default-image

Όχι των εμπορικών συλλόγων Κρήτης στις Κυριακές

Κρήτη
Όχι των εμπορικών συλλόγων Κρήτης στις Κυριακές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι του Εμπορικού κόσμου της Κρήτης δια στόματος του προέδρου της Ομοσπονδίας Μανόλη Κουμαντάκη  μέσω του Ράδιο 9,84 στην επιμονή ΟΟΣΑ και ΔΝΤ για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου.

''Πλήρης απελευθέρωση δεν πρόκειται να γίνει, καθώς δεν πρόκειται να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Αντίθετα ζητάμε με νομοθετική ρύθμιση την κατάργηση της λειτουργίας τους τις οκτώ Κυριακές που ισχύει σήμερα'' πρόσθεσε.

''Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την καταστροφή του λιανικού εμπορίου, των μικρομεσαίων, των τοπικών οικονομιών και των οικογενειών μας'' συνέχισε.

Ο Μανόλης Κουμαντάκης είπε ότι τα παραπάνω συζητήθηκαν και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα όπου και καταγράφηκαν οι παραπάνω θέσεις.  

Αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές πρόσθεσε ότι οι ανάγκες που καταγράφονται  εξετάζονται από τους κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες και τους εμπορικούς συλλόγους κι ούτως ή άλλως υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

Το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, ότι εκπρόσωποι του Ταμείου ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει εντός Δεκεμβρίου, ώστε η αγορά να λειτουργεί χωρίς «προσκόμματα» και τις 52 Κυριακές του έτους. Στο επίμαχο e-mail που εστάλη στην Αθήνα την Παρασκευή, το ΔΝΤ τονίζει ότι το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται ούτως η άλλως στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά δεν εφαρμόστηκε.

Η άμεση απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ήταν πάντως αρνητική, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, με το ΥΠΟΙΚ να προτάσσει ως προϋπόθεση τον καθορισμό ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, βάσει των οποίων θα χαρακτηρίζεται μια περιοχή τουριστική. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News