default-image

Λ.Σαμόλης: Ακατανόητα τα μέτρα που έχουν απώλειες

Κρήτη
Λ.Σαμόλης: Ακατανόητα τα μέτρα που έχουν απώλειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), απευθύνει έκκληση προς τον Πρωθυπουργό και όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την αύξηση του Ε.Φ.Κ  στο πετρέλαιο θέρμανσης και να προχωρήσουν σε μία γενναία αναπροσαρμογή στα επίπεδα της τροπολογίας-προσθήκης που υπέγραψαν και κατέθεσαν στη Βουλή, 72 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο του 2014, για επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Στην Αιτιολογική Έκθεση της τροπολογίας-προσθήκης αναφέρεται : «

Η ενέργεια αποτελεί αγαθό πρώτης ανάγκης και είναι απαραίτητο για τη θέρμανση, τον φωτισμό, τη συντήρηση και το μαγείρεμα των τροφίμων, την τροφοδοσία με ζεστό νερό και την εκτέλεση οικιακών εργασιών.

Η πρόσβαση και η χρήση ενέργειας καθορίζουν ως εκ τούτου τη δυνατότητα των πολιτών να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση, επισημαίνει στο Ράδιο 9,84 και ο πρόεδρος των πρατηριούχων Λυκούργος Σαμόλης.

Παράλληλα προσθέτει ότι είναι ακατανόητη η λογική των μέτρων που έχουν απώλειες εκατομμυρίων, καθώς η αύξηση του ΕΦΚ κοστολογείται σε 344 εκατομμ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι πρατηριούχοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 93 λεπτά το λίτρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News