default-image

Α. Παπαδάκης: H ΕΕ παρέκαμψε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη CETA

Κρήτη
Α. Παπαδάκης: H ΕΕ παρέκαμψε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη CETA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέκαμψε το Ευρωκοινοβούλιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να προωθήσει την CETA , την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ - Καναδά.

''Πριν αποφανθεί το Δικαστήριο, για το αν η Συμφωνία είναι σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, εκείνοι κινούνται πολιτικά'' είπε στο Ράδιο 9,84 το μέλος της  Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου Αριστείδης Παπαδάκης.

''Άφησαν όλα τα κράτη μόνη της και τη Βαλονία που πέτυχε, πριν συναινέσει, να θέσει αρκετές προϋποθέσεις στη συμφωνία'' πρόσθεσε.

Ήδη πάνω από 455 ομάδες δημοσίου συμφέροντος από όλη την Ευρώπη και τον Καναδά προτρέπουν τους νομοθέτες να ψηφίσουν κατά της Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας (CETA) κι ενώνουν  τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν τους ανθρώπους και τον πλανήτη από τις απειλές που προέρχονται από τη συμφωνία ΕΕ-Καναδά.

Στην ανοικτή τους επιστολή που στάλθηκε στους νομοθέτες στις 28.11.2016, οι ομάδες εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη CETA, η επικύρωση της οποίας θα μπορούσε να αποδυναμώσει προστατευτικές δικλίδες για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον, και να προσφέρει στους ξένους επενδυτές ακραία νομικά εργαλεία ώστε να επιτεθούν στους κανονισμούς δημόσιου συμφέροντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News