default-image

''Προκλητικός'' ο Π.Πολάκης όταν λέει τίποτα από τα νοσοκομεία

Κρήτη
''Προκλητικός'' ο Π.Πολάκης όταν λέει τίποτα από τα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδανική η εικόνα που έχει για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Στράφηκε κατά των μέσων που «βγάζουν πολύωρα ρεπορτάζ ότι λείπει ένα σεντόνι από κάποια νοσοκομεία που δεν λείπει πια, ή μια σύριγγα, που δεν λείπει πια...».

Είπε ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα βγει η προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις στο χώρο της Υγείας , βάση της ομιλίας του πρωθυπουργού  από τη ΔΕΘ και ισχυρίστηκε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει ενισχύσει το ΕΣΥ με πάνω από 3.000 άτομα. 

Κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας ότι «το σύστημα Υγείας είχε στερέψει από χρηματοδότηση» εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησαν και πρόσθεσε ότι από πέρσι τον Οκτώβρη ως σήμερα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας έχουν αναλάβει υπηρεσία της χώρας 3.150 άτομα.

''Προκλητικός ο υπουργός όταν ξέρει ότι τα όσα αναφέρει είναι σταγόνα στον ωκεανό για το χώρο της υγείας'' η θέση του Δημήτρη Βρύσαλη, προέδρου των εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ στο Ράδιο 9,84.

Ενδεικτικά ανέφερε πως στο νοσοκομείο οι κενές θέσεις ανέρχονται στις 700, οι αποχωρήσεις  εργαζόμενων έφθασαν στις 500 τα τελευταία χρόνια, πως άμεσα απολύονται 7 επικουρικοί και πως κάποια από τα κενά μπαλώνονται με εργαζόμενους οχτάμηνων και 12μηνων προσλήψεων.

''Προκλητικός ο υπουργός'' συνεχίζει  ''όταν ξέρει ότι μεγάλος αριθμός εργαζόμενων πληρώνεται από τις άμεσες ή έμμεσες πληρωμές των ίδιων των πολιτών στα νοσοκομεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News