default-image

Κ.Θεοδοσάκης: Μεθυσμένοι και χρήστες ναρκωτικών επιτίθενται σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Απόψεις
Κ.Θεοδοσάκης: Μεθυσμένοι και χρήστες ναρκωτικών επιτίθενται σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριακά και με πολλά προβλήματα λειτουργούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα όπως περιγράφει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Αναφερόμενη στην κατάσταση 61ος νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και στην Κρήτη, κάνει λόγο για ακραίες συνθήκες ενώ στο ΠΑΓΝΗ όπως αναφέρεται πέφτει ακόμα και «ξύλο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κίνηση στα ΤΕΠ πανελλαδικά αυξήθηκε 40% κατά την τελευταία τριετία. Η αναμονή σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται από 5 έως 8 ώρες. Έκτακτα περιστατικά περιμένουν ώρες να εξεταστούν και η  έλλειψη τραυματιοφορέων ξεπερνά το 70%.

Στην έκρυθμη κατάσταση που δημιουργείται στα Επείγοντα Περιστατικά του πανεπιστημιακού, αλλά από μεθυσμένους και χρήστες ναρκωτικών που δεν επιτίθενται μόνο στο προσωπικό αλλά προκαλεί και ζημιές, αναφέρεται μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης.

Επαναφέρει ο ίδιος το αίτημα της ενίσχυσης Αστυνόμευσης του χώρου τις βραδινές ώρες για την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Αναλυτικά για τα νοσοκομεία της Κρήτης:

Πα.Γ.Ν.Η. Εφημερία μέρα παρά μέρα, με επισκεψιμότητα από 600 έως και 800 άτομα. Κάλυψη τριτοβάθμιων περιστατικών για τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Το κυριότερο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα σε ορισμένες εφημερίες να ζητείται κάλυψη προσωπικού από κλινικές. Ανά διαστήματα παρουσιάζεται έλλειψη αναλωσίμων καθημερινής χρήσης.

Κοινό χαρακτηριστικό στη λειτουργία των ΤΕΠ όλων των νοσοκομείων της υγειονομικής περιφέρειας της Κρήτης, εκτός από την έλλειψη προσωπικού, είναι η μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας, κυρίως μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης αλλά και η ασφάλεια των εργαζομένων από τις συνθήκες εργασίας καθώς και λόγω έλλειψης προσωπικού ασφαλείας παρατηρούνται πολλά κρούσματα βίας από χρήστες των υπηρεσιών και συνοδούς. Η ανυπαρξία ΕΚΑΒ, η έλλειψη Ιατρών και εξοπλισμού θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των Ασθενών.

Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ». Παρόλο που εφημερεύει μέρα παρα μέρα, με επισκεψιμότητα από 600 έως 800 άτομα, δεν υφίσταται ως αυτόνομο τμήμα με αποτέλεσμα οι γιατροί των ειδικοτήτων να εφημερεύουν στις κλινικές τους και στο ΤΕΠ. Τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού (1 νοσηλεύτρια καλύπτει 2-3 ιατρεία). Το Ακτινολογικό τμήμα που καλύπτει και τις εφημερίες του ΤΕΠ έχει ελάχιστο προσωπικό (οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και άδειες).  Σε ορισμένες εφημερίες υπάρχει μετακίνηση τεχνολόγου από το ΠΕΔΥ.

Γ.Ν.ΧΑΝΙΩΝ. Εφημερία κάθε μέρα με μεγάλη επισκεψιμότητα. Μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Γ.Ν.ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.  Παρόλο που εφημερεύει κάθε μέρα δεν υφίσταται ως αυτόνομο τμήμα. Τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Τις περισσότερες εφημερίες νύχτας υπάρχει κάλυψη μόνο από 1 άτομο. Επίσης, αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα. Συχνές διακομιδές λόγω έλλειψης Ιατρών Ειδικοτήτων.

Γ.Ν. - Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Εφημερία κάθε μέρα. Τεράστια έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Κάλυψη με 2 άτομα το απόγευμα και 1 τη νύχτα. Προβλήματα λόγω παλιού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κακής κτιριακής υποδομής. Συχνές διακομιδές λόγω έλλειψης Ιατρών Ειδικοτήτων.

Γ.Ν. - Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ. Εφημερία κάθε μέρα. Έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Η κάλυψη σε απογευματινή βάρδια είναι 2 άτομα και νυχτερινή βάρδια 1. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει λόγω του παλιού και ελλιπή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Το πρόβλημα εντείνεται όταν υποχρεούνται λόγω καταστάσεων να δανείζουν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο ΕΚΑΒ. Οι διακομιδές είναι συχνές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News