default-image

Από αύριο σταδιακά έρχεται ο χειμώνας στην Κρήτη

Απόψεις
Από αύριο σταδιακά έρχεται ο χειμώνας στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στην Αττική η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οχήματα ακινητοποιήθηκαν, περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Λόγω βλαβών σε υποσταθμούς της ΔΕΗ χωρίς ρεύμα έμειναν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην πλατεία Βικτωρίας, στην 3η Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αττικής και στους Αμπελοκήπους.

Στη Ζάκυνθο νεκρός εντοπίστηκε ο 33χρονος που αγνοείτο. Τον νεαρό βρήκε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο ακολούθησε το ρεύμα των υδάτων και τον εντόπισε κάτω από ένα δέντρο. Στην συνέχεια στο σημείο έσπευσαν οι άντρες της ΕΜΑΚ που απεγκλώβισαν νεκρό τον άτυχο Ζακυνθινό.

Κλειστά σήμερα και τα σχολεία της Ζακύνθου με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Από σήμερα ο καιρός αλλάζει και στην Κρήτη με τους μετεωρολόγους να μιλούν για σταδιακή πτώση του υδράργυρου, βόρειους ανέμους και βροχές.  Το κύμα κακοκαιρίας με τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να σαρώσει την Τετάρτη το νησί.

Μέχρι στιγμής πάντως και με βάση την καταγραφή των πληροφοριών από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προκληθεί προβλήματα σε καμία περιοχή της Κρήτης.  

Αναλυτικά για σήμερα το meteo.gr αναφέρει:

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής 27/11 έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 28/11 θα εκδηλωθούν διαδοχικά κύματα ισχυρών βροχών και καταιγίδων στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στο Αιγαίο. Μάλιστα τη Δευτέρα θα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι πολύ ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τη Δευτέρα στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ σε νοτιότερα ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Στα πελάγη θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με τις εντάσεις τους στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ, αλλά από το βράδυ της Δευτέρας και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά.

Το διήμερο Τρίτη 29/11 και Τετάρτη 30/11 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 τουλάχιστον βαθμών, οι βροχές και οι καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο (με έμφαση στην Κρήτη), καθώς και οι χιονοπτώσεις.

Την Τρίτη χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά, σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Την Τετάρτη παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές της Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα έντονα φαινόμενα την Κυριακή και τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας και ενδέχεται να προκληθούν πλημμυρικά επεισόδια.

Την Τρίτη χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά του νομού και από το βράδυ σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (κυρίως στα βόρεια).

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News