default-image

Μ.Παχιαδάκη: Πιο πολλά απ’ όσα αντέχουμε τα κρούσματα βίας

Κρήτη
Μ.Παχιαδάκη: Πιο πολλά απ’ όσα αντέχουμε τα κρούσματα βίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια ημέρα η 25η  Νοεμβρίου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

1 στις 3 γυναίκες  κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της, καταγράφουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με την πρόεδρο του συνδέσμου μελών γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου Μαίρη Παχιαδάκη στο Ράδιο 9,84 .

Σύμφωνα με την ίδια, 1 στις 5 γυναίκες  θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.

40% με 50% των γυναικών   της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής  παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, ενώ, 500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.

Εξίσου σοκαριστική και η καταγραφή της στο σταθμό, όταν είπε ότι:'' Τα περιστατικά βίας είναι πιο πολλά από όσα αντέχουμε να παραδεχτούμε''. Επισήμανε ωστόσο πως αν θέλουμε μπορούμε ν' αλλάξουμε, ανατρέποντας τα παραπάνω δεδομένα ντροπής για τους ανθρώπους.

Κ.Κονιδάκη: Η βία είναι επιλογή

Η ψυχολόγος από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου Κατερίνα Κονιδάκη επισήμανε πως : ''Όλοι είμαστε εν δυνάμει θύματα βίας από ανθρώπους που έχουν επιλέξει να είναι βίαιοι. Αναφορικά με το ποσοστό μεταμέλειας των δραστών βάση των αναφορών των θυμάτων, αυτό φαίνεται να είναι πολύ μικρό.

Στο πλαίσιο της Ημέρας η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Κρήτης σε συνεργασία µε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας ?ήμου Ηρακλείου και τις ?ομές Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, διοργανώνει εκδήλωση µε Περίπτερο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την ''Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών''  από τις 9:00 π.µ. εως 14:00µ.µ. , στην Πλατεία Ελευθερίας, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Παράλληλα  διοργανώνει παράλληλες δράσεις σε όλο το νησί από τις 21 Νοεμβρίου έως 1η Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Αγ. Νικόλαο.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News