Αγγέλα Δουλγεράκη

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν οι μηχανικοί και μετά τις εκλογές

Με συμμαχίες και συμφωνίες αναμένεται να προκύψει η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου καθώς καμία παράταξη δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό.

Η παράταξη των Αυτόνομων Μηχανικών με επικεφαλής την Ειρήνη Βρέντζου, αναδείχθηκε πρώτη Δύναμη στην Ανατολική Κρήτη.  Ακολουθούν οι : Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλο, η Αγωνιστική Προοδευτική Συνεργασία Μηχανικών με επικεφαλής το Γιάννη Χαρωνίτη, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση και η Δημοκρατική Ένωση Μηχανικών.

''Απαιτείται το Τεχνικό Επιμελητήριο να ανακτήσει το κύρος του σε κεντρικό επίπεδο. Οι μηχανικοί διανύουμε δύσκολες εποχές. Δεν στηρίχθηκαν όσο έπρεπε κι από την τοπική ηγεσία του παραρτήματος. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας είπε στο Ράδιο 9,84 η επικεφαλής της παράταξης των Αυτόνομων Μηχανικών Ειρήνη Βρέντζου.


Διαφοροποιείται από τις επισημάνσεις της Ειρήνης Βρέντζου ο πρώτος σε ψήφους μηχανικός με τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Μιχάλης Γολοβάνης, προσθέτοντας ότι η παράταξη του είχε και έχει προτάσεις - και μάλιστα κατατεθειμένες - αναφορικά με την ανάπτυξη του τόπου και την σωτηρία των μηχανικών.


Υπεραμύνθηκε των ενεργειών του για το κύρος του Επιμελητηρίου και την προάσπιση του εισοδήματος των μηχανικών ο Γιάννης Χαιρέτης μετά τις αναφορές ότι η απερχόμενη Διοικούσα Επιτροπή δεν στήριξε κατά τη θητεία της τους μηχανικούς.

Ρεπορτάζ: Α.Δουλγεράκη

Σχόλια