Αγγέλα Δουλγεράκη

Στους δρόμους εκ νέου για το Καπετανάκειο

Νέες κινητοποιήσεις των γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου Λυκείου και 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου -Καπετανάκειο- σήμερα με αίτημα την άμεση εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου τάσσεται στο πλευρό των γονιών και των μαθητών του Καπετανάκειου, στον αγώνα για την έναρξη της ανακατασκευής του κτιρίου του σχολείου και καλεί όλους τους Συλλόγους Γονέων στη σημερινή πορεία - 12.00 το μεσημέρι - από το σχολείο στο Δήμο.


Παράλληλα επισημαίνει ότι στην ίδια μοίρα με το 1ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο βρίσκονται όλα τα σχολεία της πόλης μας, κάποια, αντιμετωπίζοντας ζητήματα έλλειψης κτιρίων και άλλα  αιθουσών, υποδομών, συντήρησης. Χωρίς ουσιαστικό αντισεισμικό έλεγχο.


Με ελάχιστη χρηματοδότηση για τις ανάγκες τους, προσθέτει κι έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να είμαστε στις κινητοποιήσεις για μια παιδεία σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν.


Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων ν. Ηρακλείου που συμμετέχει επίσης στις κινητοποιήσεις αναφέρει:

Το "Καπετανάκειο" είναι το πρώτο σχολείο της πόλης με μεγάλη ιστορική αλλά και συναισθηματική σημασία για τους κατοίκους της. Θα έπρεπε να αποτελεί στολίδι στο κέντρο της πόλης και να προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατάλληλη στέγη. Κι όμως -οκτώ χρόνια τώρα- παραμένει ένα γιαπί-φάντασμα, στη σκιά του οποίου, παιδιά και δάσκαλοι προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για μόρφωση, μέσα σε σιδερένια κλουβιά!!!


Επιτέλους, πολιτεία και τοπικοί φορείς ας αναλάβουν τις ευθύνες τους! 
'Όλοι γνωρίζουμε ότι οι γραφειοκρατικές δυσκολίες έχουν λύση στο βαθμό που υπάρχει πολιτική βούληση!


Στηρίζουμε τον αγώνα των Συλλόγων Γονέων, των Μαθητών και των Συλλόγων Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου και 
απαιτούμε από κάθε αρμόδιο,


ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.


Να ξεμπλοκάρει το έργο από τις γραφειοκρατικές καλένδες ή τις όποιες σκοπιμότητες και να εξασφαλιστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η αποπεράτωσή του για να λυθεί αυτή η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο.
Τα παιδιά μας δικαιούνται ασφαλείς και σύγχρονες συνθήκες διδασκαλίας.

Σχόλια